Traseu uşor, dar periculos pentru Simona Halep

Ce spune Darren Cahill despre ce o aşteaptă pe Halep la US Open. Sorana Cristea este la un meci de tabloul principal. Cine sunt capii de serie la simplu şi dublu masculin.

Ce le-a adus tragerea la sorţi

Simona Halep (#2 WTA)

  • tur I: cu Marina Erakovic (Aus – #99 WTA)

  • tur II: cu Yulia Putinteseva (Kaz – #77) sau jucătoare venină din calificări

  • tur III: posibil Alize Cornet (Fra – #27)

  • tur IV: posibil Timea Bacsinszky (Sui – #14) sau Sabine Lisicki (Ger – #24)

  • sferturi: posibil Lucie Šafářová (Cze – #6) sau Victoria Azarenka (Blr – #20)

  • semifinale: posibil Petra Kvitova (Cze – #5), Caroline Wozniacki (Den – #4), Garbine Muguruza (Esp – #9), Sara Errani (Ita – #16)

Irina Camelia Begu (#28 WTA)

  • tur I: cu Olga Govortsova (Blr – #68)

  • tur II: cu Mona Barthel (Ger – #53) sau Tsvetana Pironkova (Bul – #44)

  • tur III: posibil cu Lucie Šafářová (Cze – #6)

Monica Niculescu (#41 WTA)

  • tur I: cu jucătoare venită din calificări

  • tur II: cu Flavia Pennetta (Ita – #26) sau Jarmila Gajdošová (Aus – #75)

  • tur III: Caroline Wozniacki (Den – #4)

Alexandra Dulgheru (#52 WTA)

  • tur I: cu Angelique Kerber (Ger – #11)

Andreea Mitu (#81 WTA)

  • tur I: cu Tereza Smitková (Cze – #101)

  • tur II: cu Madison Keys (SUA – #19) sau Klára Koukalová (Cze – #109)

Ce spune Darren Cahill

Simona joacă bine. În turul trei ar putea să o întîlnească pe Alize Cornet și în sferturi pe Safarova. Va fi dificil. Nu există meciuri ușoare pe tabloul feminin. Sînt șanse mari ca Simona să facă un turneu bun, dar este și mult pericol pe traseu”. Această declaraţie apaţine lui Darren Cahill, citat de GSP:ro, tehnician care colaborează cu Simona Halep la diferite turnee. Declaraţia nu este una diplomatică”, de avanpremieră. Este una cât se poate de realistă şi care trebuie însă integral „tradusă”. Ce spune de fapt Cahill. El o „vede” sigur pe Halep în turul III sau şi mai departe în sferturile de finală (turul V) dar subliniează că posibilele adversare din respectivele faze sunt dificile. Este un raţionament cât se poate de corect. Dar în acelaşi timp Cahill mai spune că „este şi mult pericol pe traseu”. Aici este marea problemă. Fără să detalieze, el se referă şi la adversarele din primele 2 tururi, care după cum aţi observat sunt de factură modestă. De ce se teme Cahill? El o cunoaşte foarte bine pe Halep. Şi are experienţa de la alte turnee, unde Halep a cedat la jucătoare modeste. Da, există riscul sau pericolul ca Halep să piardă în primele două tururi. Explicaţia este una simplă. Halep a dovedit că se află în formă mare la ultimele două turnee importante (Toronto şi Cincinnati) la care a partipat, unde a obţinut victorii la jucătoare de top. Cu o excepţie sau două, Halep a întrecut numai jucătoare din top 20, dar şi excepţiile nu depăşeau graniţa top 40. Halep s-a concentrat şi a fost tot timpul în „priză” la Toronto şi Cincinnati tocmai datorită valorii adversarelor. Există riscul ca această concentrare să nu existe sau să nu „funcţioneze” la capacitatea normală în faţa unor jucătoare din zona locurilor 80-100 din clasamentul WTA. La asta credem că s-a referit Cahill, iar dacă nu acest aspect a vrut să îl sugereze, atunci suntem noi obligaţi să luăm în calcul o astfel de situaţie.

Dulgheru, meciul cel mai greu

Dintre celelalte 4 românce, Alexandra Dulgheru are de departe meciul cel mai dificil în primul tur, cel cu Angelique Kerber. Pe „hard”, jucătoarea germană a câştigat turneul de la Stanford, şi a pierdut greu la Halep la Toronto şi la Bencic la Cincinnati. Adică la două dintre cele mai în formă jucătoare din turneele nord-americane. Dulgheru a avut un început relativ bun de an, a avut un vârf la Italian Open pe zgură, dar pe „hard” a pierdut cele două meciuri jucate, ambele la jucătoare mai slab cotate. Nu o vedem să producă surpriza şi să treacă de Kerber.

Andreea Mitu nu a strălucit deloc pe „hard”, şi deşi are o adversară accesibilă (dar în faţa căreia a pierdut în primăvară, va avea „viaţă grea”. Are şanse 50% să treacă în turul II, unde dă de o Madison Keys care are drept obiectiv calificarea în sferturi.

Monica Niculescu a mers 3 tururi la turneul de la Washington la începutul lunii august şi a pierdut ruşinos în calificări la Cincinnati. Nu credem că va pierde în faţa unei jucătoare venite din calificări, dar nimic nu este exclus în ceea ce o priveşte, ca şi posibilitatea să o învingă pe veterana Pinnetta în turul II. Nu o vedem însă trecând de Wozniacki.

În ceea ce o priveşte pe Irina Begu ea are şansa de a face uitată surpriza mare de la Toronto unde a cedat în primul tur în faţa celei pe care o va întâlni acum în prima partidă. Pe Begu o vedem în turul III, unde va da de Lucie Šafářová, în faţa căreia a pierdut pe 24 august la New Haven.

Sorana Cârstea, la un meci de tabloul principal

Sorana Cârstea (#176) a câştigat cu 7-6, 2-6, 6-4 partida cu Donna Vekic (Cro – #129) şi merge în turul III al calificărilor. Partida a durat 1 oră şi 58 de minute şi a avut un prim set echilibrat (tie-break-ul a fost însă controlat de româncă), după care croata a fost cea care a făcut „legea”, setul decisiv marcând o revenire a Soranei, care a condus cu 2-0, a fost egalată la 3 printr-un break, dar a făcut imediat re-break-ul, după care s-a îndreptat sigur spre închiderea meciului. Rezultatul constituie o surpriză, pentru că Vekic era favorită. Pentru calificarea pe tabloul principal, Sorana Cârstea va juca împotriva japonezei Mayo Hibi (#177), care a trecut în 3 seturi, 4-6, 6-4, 6-3 pe Patricia Maria Tig (#116). Românca a început bine, dar a căzut inexplicabil în seturile 2 şi 3, pe care le-a pierdut mult mai clar decât arată scorul. Patricia era mare favorită înaintea meciului, ea având cotă medie la casele de pariuri 1.40, în timp ce pentru victorie, japoneza avea cotă medie 2.75.

Tecău şi Mergea sunt capi de serie

La dublu masculin nu s-a efectuat încă tragerea la sorţi, însă au fost stabiliţi capii de serie. Perechea Horia Tecău/J-J Roger este cap de serie nr.3, iar perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna este cap de serie nr.6. Ca la toate marile turnee din ultimii ani, fraţii Bob şi Mike Bryan sunt în poziţia de cap de serie nr.1, iar perechea croato-braziliană, Ivan Dodig/Marcelo Melo este cap de serie nr.2.

Nici la dublu feminin nu s-a făcut tragerea la sorţi, dar nu există vreun dublu cu participare românească pe lista celor 16 capi de serie. La dublu mixt, nu s-au stabilit încă perechile care vor ocupa cele 8 poziţii de capi de serie.

Careul de aşi” de la simplu masculin

La simplu băieţi principalii capi de serie se ştiau de multă vreme, deoarece primele 4 poziţii în clasamentul ATP sunt cam de mult bătute în cuie: 1-Novak Djokovic, 2-Roger Federer, 3-Andy Murray, 4-Key Nishikori. Fostul „rege” al zgurii, Rafael Nadal este cap de serie nr.8, iar dacă îşi câştigă secţiunea, dă în sferturile de finală peste Novak Djokovic. Un alt posibil sfert de finală tare, ar putea fi Andy Murray – Stan Wawrinka, elveţianul fiind cap de serie nr.5. România nu are nici un jucător pe tabloul principal, Marius Copil fiind eliminat în calificări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.