×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 3 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 28 aprilie 2017, 03:36
EUR (€)
-0.0066 ↘
4.5289 RON
USD ($)
-0.0055 ↘
4.1565 RON
• • •
Descoperire care dă speranțe
Tratament nou pentru bolnavii de cancer pancreatic

Bolnavii de cancer pancreatic ar putea beneficia de o chimioterapie combinată, care le-ar putea mări șansele de supraviețuire, se arată pe site-ul topsante.com. Potrivit unor studii recente publicate în revista medicală Lancet, rata de supraviețuire a pacienților care au beneficiat de această terapie combinată a crescut, în cinci ani, la 28,8% de la 16,3%, când beneficiau doar de un singur medicament.

Cercetătorii de la Universitățile Liverpool și Manchester din Marea Britanie, de la Institutul Karoliska și Universitatea Upsala (Suedia), precum și de la Universitatea Hamburg (Germania) au efectuat un studiu complex pe un grup de 732 de pacienți care au fost operați de cancer pancreatic. Ei au fost monitorizați între 2008 și 2014.

732 de pacienți care au fost operați de cancer pancreatic au făcut parte din studiul medicilor britanici

Rată de supraviețuire mai mare

Jumătate din bolnavi au fost tratați numai cu gemcitabină, iar ceilalți cu o combinație de gemcitabină și capecitabină, timp de o lună. Apoi, cercetătorii au monitorizat toți bolnavii, analizând parametrii medicali o dată la trei luni, timp de cinci ani, pentru a înregistra timpul de supraviețuire de la data efectuării tratamentului.
Rezultatele studiului au fost concludente, demonstrând că pacienții tratați cu cele două medicamente au beneficiat de o rată de supraviețuire mai mare. Cercetătorii au constatat o rată de supraviețuire medie, cu gemcitabină, de 25,5 luni și o rată de supraviețuire medie, cu gemcitabină și capecitabină, de 28 de luni. Studiul mai arată că rata de deces sau de recidivă este 78% cu gemcitabină și de 74% cu gemcitabină plus capecitabină și o rată de supraviețuire la cinci ani de 28,8% cu combinația celor două medicamente, față de 16% cu un singur medicament.

Efecte secundare

Cercetătorii au observat însă pe parcursul celor cinci ani că există și unele efecte secundare pentru bolnavii de cancer pancreatic care au beneficiat de tratamentul de chimioterapie combinată. Astfel, în perioada studiului, 35% din bolnavi nu au dus până la capăt chimioterapia, 41% din cauza efectelor secundare ale tratamentului. 481 de evenimente nedorite grave au fost notate în grupul cu gemcitabină și 608 în grupul care a făcut chimioterapie combinată.

Andreea TudoricăPublicat Sâmbătă, 04 februarie 2017
1337
 | 1
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
uo;k;./oi'
0
Asta e marele tratament? Traiesti trei luni in plus? Sunt si altele...
Publicat Duminică, 05 februarie 2017
+Răspunde
D.M.
0
Tratamentul cu citostatice al cancerului este ucigator.Persoanele care mai traiesc o perioada dupa aceste tratamente traiesc prin Miracole de la Dumnezeu,dar Miracolele nu pot ajuta pe toti bolnavii.Nu este voie sa se faca citostatice.Trebuie sa se consume doar fructe si legume crude,trebuie post total in ziua de luni,miercuri si vineri,trebuie sa rosteasca de trei ori pe zi Rugaciunea Tatal Nostru ,sa se spovedeasca,sa se impartaseasca impreuna cu familia,sa participe la Sfintul Maslu si asa vor obtine vindecarea fara nici un medicamennt.
Publicat Duminică, 05 februarie 2017
+Răspunde
CONTESTATARUL @ D.M.
+2
1. De acord cu tratamentele NATURISTE. 2. Da' vis a vis de tratamente cu Sf MASLU si Rugaciuni, as vrea o STATISTICA Buna ... 3. As mai vrea, daca NU itzi este prea greu sa cercetezi si sa si CREZI daca Nu cumva decat sa "TRATEZI" cancerele ar fi mult mai bine si eficace sa NU le faci ? Adica sa se HRANEASCA asa cum au fost FORMATZI de Evolutzie, Evolutzie GHIDATA de Entitatzi Superioare Noua, Entitatzi REALE, pe care - pe buna dreptate - le numim Dumnezei si Ingeri ? Pentru NOI, EI sunt cu adevarat Dumenzei si Ingeri ... Dar, exista SI Entitatzi RELE, numite "DREACI" ... Aia ii aduna si le iau mintzile NAROZILOR Cranceni din Piatza Victoriei ... :)
Publicat Duminică, 05 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Negocierile nevăzute ale lui Sebastian Ghiță
Publicat acum 15 ore şi 19 minute
O adunătură de tip mafiot
Publicat acum 20 ore şi 47 minute
Bătaie, la propriu, între ziariști!
Publicat acum 16 ore şi 52 minute
Când cecenii fac legea în Budapesta
Publicat acum 10 ore şi 4 minute
Dragnea se plânge la CEDO
Publicat acum 14 ore şi 30 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Tragedia din Retezat
10 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 46 minute
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 15 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
111 articole/ Actualizat acum 20 ore şi 19 minute
Ioan Buduca

6 spre 7 decembrie 2009. O noapte de pomină. Nu ştim ce era acasă la Vîntu, dar am aflat ce era acasă la generalul Gabriel Oprea, un simplu parlamentar la ora aceea.

Ioan BuducaPublicat acum 8 ore şi 13 minute