Tratamente pentru diminuarea petelor maronii

Pe măsură ce înaintați în vârstă, probabil veți observa că anumite porțiuni ale pielii capătă o nuanță maronie, gri sau neagră. Aceste pete pot apărea și din cauza anumitor afecțiuni hepatice sau din cauza expunerii prelungite la soare.

„Odată cu vârsta și expunerea la factori de mediu precum lumina UV, celulele care produc pigmenții din piele sunt epuizate. Acest lucru declanșează producția accelerată de pigmenți, ceea ce duce la apariția petelor întunecate pe piele“, a declarat doctorul dermatolog Joshua Zeichner pentru Fox News.
Petele de pe piele pot avea diverse cauze, însă tratamentele pentru acestea există încă din cele mai vechi timpuri.

Vița de vie tratează în mod eficient petele solare. Astfel, se taie mărunt câteva frunze de viță de vie și se aplică direct pe ten, preț de câteva minute. Și florile de păpădie ținute peste noapte în apă pot fi folosite ca loțiune pentru înălbirea petelor solare. Hreanul răzuit se pune la macerat timp de 10 zile în oțet, iar amestecul obținut se folosește drept mască pentru ten. De asemenea, petele maronii pot fi îndepărtate cu o loțiune obținută din frunze uscate de pătrunjel, puse la macerat timp de 7 zile în alcool distilat. Amestecul se păstrează într-un recipient închis ermetic, iar în momentul în care îl aplicați, adăugați și iaurt. Evitați folosirea parfumurilor direct pe piele, mai ales înainte de expunerea la soare, deoarece pot provoca apariția petelor întunecate.

Faceți o mască din tărâțe de grâu și argilă, în cantități egale, pe care le amestecați cu apă călduță. Masca se lasă să acționeze 30 de minute, după care tenul se clătește bine cu apă. De asemenea, pentru petele rămase după sarcină, este bine să consumați timp de 7 zile mărar proaspăt. Puteți lua câte 1-2 lingurițe tocate sau 1 linguriță de praf obținut din semințe măcinate. Eficiente sunt și infuziile cu următoarele plante: coada-șoricelului, mărar, frunze de mesteacăn, păpădie, pătlagina, pătrunjel, pelin, tei sau țelină. Infuzia se face în 250 ml de apă clocotită, care se lasă să se răcească. Ulterior, cu ajutorul unei cârpe curate sau a unui disc demachiant, tamponați bine zonele afectate, o dată sau de două ori pe zi. Sucul de castravete este ideal pentru tratarea petelor maronii. Tăiați cubulețe un castravete și apoi, cu ajutorul unui tifon, stoarceți sucul într-un recipient. Aplicați tratamentul pentru diminuarea petelor. Se pot folosi cataplasme cu ceapă crudă bine zdrobită și ținută în oțet natural timp de 20 de minute. Ceapa poate fi amestecată cu miere și suc de lămâie, iar amestecul se aplică pe piele de câteva ori pe zi. Un amestec eficient este și sucul de ceapă cu oțel. Umeziți-vă fața și lăsați să acționeze peste noapte. De asemenea, morcovul ras se amestecă cu o linguriță de iaurt și se aplică pe ten. Se lasă se acționeze 20 de minute, după care se clătește cu apă caldă. Acesta constituie un tratament eficient, mai ales pentru petele apărute odată cu vârsta.

Cu toate acestea, dacă petele maronii nu dispar cu ajutorul tratamentelor naturiste, există o varietate de creme pe piață care vă pot fi de folos. Însă dacă acestea nu funcționează, încercați un tratament prescris de dermatolog cu o concentrație mai mare de agent de înălbire.

Nu uitați totuși că petele maronii nu vor dispărea atât de repede pe cât vă doriți sau sperați. Poate dura chiar și câteva luni până la diminuarea acestora în întregime. Cu alte cuvinte, consultați dermatologul și urmați cu strictețe sfaturile acestuia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Karina Bradut 26 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.