Tratarea obezității, asociată cu un risc mic de cancer

Persoanele care suferă de obezitate severă și care sunt supuse unor intervenții chirurgicale pentru pierderea kilogramelor în plus ar putea avea un risc mai mic de a dezvolta cancer, față de situația în care nu ar trece prin astfel de operații, conform concluziilor unui studiu realizat recent în SUA, citat de Reuters.

Oamenii de știință au examinat date de la aproape 89.000 de pacienți cu obezitate extremă, printre aceștia numărându-se 22.000 care au fost supuși unor intervenții de chirurgie bariatrică în perioada 2005-2014 pentru a scădea în greutate, potrivit Agerpres. După o perioadă medie de monitorizare de 3,5 ani, 2.543 persoane au fost diagnosticate cu cancer.

Spre deosebire de participanții la studiu care nu au trecut prin operații bariatrice, pacienții care au suferit astfel de intervenții au avut un risc cu 33% mai mic de a dezvolta orice tip de cancer pe parcursul studiului. În plus, aceştia au avut un risc cu 40% mai mic de a fi diagnosticaţi cu tumori asociate cu obezitatea. „Scăderea riscului de cancer este un motiv în plus pentru a lua în calcul chirurgia bariatrică pentru tratarea obezității“, a declarat autorul principal al studiului, dr. Daniel Schauer, de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Cincinnati. „Există multe alte efecte benefice ale chirurgiei bariatrice, inclusiv îmbunătățirile aduse în cazul diabetului și al hipertensiunii“, a adăugat Schauer pentru sursa citată. „De asemenea, s-a demonstrat că îmbunătățește speranța de viață a pacienților obezi“, a completat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Tudor Andreescu 43 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.