Trecători înjunghiați cu cuţite pe stradă

Indivizi înarmaţi cu bâte şi cuţite au atacat trecători, vineri după-amiază, în centrul oraşului finlandez Turku, anunţă surse din cadrul poliţiei, citate de presa locală.

Unul dintre presupuşii atacatori a fost împuşcat de poliţie, este rănit la un picior şi a fost reţinut.

Update: Potrivit poliţiei, bilanțul a ajuns la doi morţi şi şase răniţi.

„Sunt opt victime în urma atacului din centrul oraşului Turku – doi morţi şi şase răniţi”, a comunicat Poliţia finlandeză.

Nu este clar dacă incidentul este de tip terorist, dar unii martori i-au auzit pe atacatori scandând sintagme islamiste.

Update: Autorităţile finlandeze nu cunosc motivaţia atacului din oraşul Turku

„Anchetăm evenimentele produse în oraşul Turku. Deocamdată, este prematur să stabilim cu precizie ce s-a întâmplat pe teren”, a transmis Serviciul finlandez pentru Informaţii Interne (SUPO).

Update: Bilanţul răniţilor a ajuns la opt.

Poliţia a comunicat că mai multe persoane au fost rănite, precizând că un suspect a fost reţinut.

Autorităţile finlandeze au declanşat o vastă operaţiune de securitate şi caută încă doi suspecţi.

Update: Un mort şi cinci răniţi în urma atacului din Finlanda – surse

Şase persoane au fost înjunghiate, iar una a decedat, au declarat surse din cadrul poliţiei finlandeze citate de cotidianul Tarun Sanomat.

Unul dintre presupuşii atacatori a fost împuşcat de poliţie, este rănit la un picior şi a fost reţinut.

Update: O persoană zace pe asfalt, fiind probabil moartă, iar altele sunt rănite după ce mai mulţi indivizi au atacat cu bâte şi cuţite trecători, vineri după-amiază, în oraşul finlandez Turku, relatează presa locală.

Poliţia a confirmat rănirea prin împuşcare şi reţinerea unui suspect, în urma atacului produs în zona Puutori / Maariankatu din oraşul Turku, situat în sud-vestul Finlandei, la 160 de kilometri de Helsinki.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate în zona Puutori, în centrul oraşului Turku, situat în sud-vestul Finlandei, relatează agenţia de presă YLE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.