Trei angajați din Camera Deputaților și-au falsificat diploma de BAC

Trei angajați din Parlament au fost prinși că și-au falsificat diplomele de bacalaureat pentru a beneficia de lefuri mărite și de funcții mai bune. Astfel, în câțiva ani, cei trei au câștigat ilegal peste 100.000 de lei, potrivit B1.ro.

Acum sunt verificați de organele de anchetă penală și riscă până la trei ani de închisoare pentru fals și uz de fals.

„A cerut celor din Ministerul Educaţiei să verifice acele 3 diplome şi într-adevăr s-au dovedit a fi diplome care nu sunt autentice. În acel moment am desfăcut efectiv contractele de muncă, conform Codului Muncii, pentru cei trei angajaţi şi am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5, pentru a se aplica şi sancţiunile legale din punct de vedere al Codului Penal”, a spus Secretarul General-Adjunct al Camerei Deputaților, George Dumitrică.

Dumitrică mai spune că aceștia s-au angajat acum 7-8 ani și că un muncitor în Camera Deputaților are un salariul cuprins între 1.000 de lei și 1.500 de lei.

Cei trei sunt verificaţi acum de organele de anchetă penală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.