Trei cutremure puternice în Italia

Trei seisme puternice cu magnitudinea peste 5 au fost resimțite miercuri, 18 ianuarie, în centrul Italiei.

Update: O mamă și copilul au fost prinși sub dărâmăturile unui imobil din localitatea Castiglione Messer Raimondo, au anunțat pompierii italieni, citați de AFP.

„Pompierii au scos de sub dărâmături un copil și pe mama lui”, au anunțat pompierii pe Twitter, precizând că amândoi, în stare de hipotermie, au fost evacuați cu elicopterul spre un spital din regiune.

Potrivit unui comunicat al Protecției civile, această evacuare a avut loc în „condiții extreme” care s-au aflat „dincolo de limite”, în plină furtună de zăpadă.

Primul cutremur a avut loc la ora 10:25 (11:25 ora României), în centrul Italiei și a fost resimțit în Roma, Florența, Napoli și Lazio.
Presa italiană precizează că acest seism a fost urmat de alte patru mai mari de 3,2.

Apoi, la ora 11:14, un al doilea seism puternic cu magnitudinea 5,7 a fost resimțit în aceași zonă.
La ora 11:25, un nou cutremur a fost resimțit, însă deocamdată nu a fost dată o magnitudine de moment.

În aceeași zonă, anul trecut, pe 24 august s-a produs un cutremur devastator în care au murit 298 de persoane, iar pe 30 octombrie, un alt seism a produs mari pagube materiale.

După cutremurele repetate care au avut loc recent în Italia peste 600 de kilometri pătrați de teren au fost reconfiguraţi, coborând zonele din jurul epicentrului cu până la 70 de centimetri, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.