Trei întrebări incomode pentru Iohannis

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care anunța recent că dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2019, i-a adresat pe Facebook trei întrebări președintelui Klaus Iohannis, menționând că ar vrea o dezbatere televizată cu șeful statului.

1. Întrebare pentru omul-Iohannis

Un an de zile a trecut de când am descoperit, pur întâmplător, cazul unei fetițe minunate – Ana-Maria. Provenind dintr-o familie foarte săracă, cu un tată foarte bolnav, fetița își dorea să fie din nou alături de mama sa. …Mamă care furase alimente pentru a-și putea hrăni copilul.

Am vorbit despre acest caz, am redactat și o petiție pentru grațierea mamei. Antena 3 a preluat cazul iar Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei, a realizat un moment de o încărcătură emoțională, UMANĂ, greu de exprimat în cuvinte. Ana-Maria a scris în direct, din toată INIMA ei, textul pentru cererea de GRAȚIERE. Eram acolo, în platou… Și nu am cum să uit vreodată lacrimile acestei fetițe. Nu am cum să uit vreodată Lecția de Umanitate pe care ne-a oferit-o tuturor acel pui de om sărac, înfometat, DAR VIU!

…Evident, NIMIC nu s-a mișcat îndărătul coastelor prezidențiale. N-a grațiat-o pe mama copilei…

Iohannis Klaus Werner – ce e în spatele coastelor tale, acolo unde-ți duci tu mâna artistic atunci când se intonează imnul?!?

2. Întrebare pentru Președintele-Iohannis

Sute de ore de reportaje și de emisiuni la ore de maximă audiență s-au adunat, mai mult de O DECADĂ s-a scurs de când se tot vorbește, cu toate DOVEZILE posibile, despre abuzurile sistemului sinistru care sufocă România. …L-a împiedicat cazul Rarinca pe Președintele Iohannis să o numească judecător la Curtea Cnstituțională pe Livia Stanciu? – NU, nu l-a împiedicat! …L-au împiedicat toate ABUZURILE DNA sub conducerea Laurei Codruța Kovesi să o numească la rândul său procuror-șef al acestei instituții de forță? – NU, nu l-au împiedicat! …După condamnările României la CEDO din cauza Liviei Stanciu, Președintele… României i-a cerut acesteia să demisioneze din funcția de judecător CCR? – NU, nu i-a cerut! …După toate scandalurile în care este implicată Laura Codruța Kovesi, a declarat Iohannis că se impune REVOCAREA acesteia din funcție? – NU, n-a declarat! Ba chiar dimpotrivă, se declară în mod repetat „foarte mulțumit”, atât de Kovesi, cât și de Lazăr…

Iohannis Klaus Werner – cum te simți seara, înainte să-ți așezi făptura prezidențială-n patul prezidențial ȘTIIND foarte bine că tu nu ești garantul Constituției, ci GARANTUL NOII SECURITĂȚI?!?

3. Întrebare pentru românul-Iohannis

Anul trecut, în timp ce-ți făceai băița de mulțime cu ocazia Zilei Unirii, un ROMÂN ți-a spus așa: „Iohannis, ai ajuns sluga americanilor!”. …Ce-ai găsit tu să răspunzi, „ROMÂNULE” Iohannis? Ai spus astfel: „Decât a rușilor, tot e mai bine așa!”.

Iohannis Klaus Werner – asta e mentalitatea ta, asta e atitudinea ta? Îți alegi și, implicit, NE ALEGI nouă un STĂPÂN? Atât ești tu capabil să pricepi sau să-ți asumi din destinul acestei țări?

…Sunt doar primele TREI întrebări. Dacă vei avea vreodată CURAJUL de a participa cu mine la o dezbatere televizată, în 2019, ți le voi adresa negreșit.

…În săptămâna care vine, mai urmează și „alte întrebări”!”, a scris Pleșoianu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.