Trei milioane de beculeţe, aprinse de Sf. Nicolae

Vineri seară, aproape trei milioane de beculeţe s-au aprins în Capitală, dând oficial startul atmosferei de sărbătoare.

Bucureștiul este împodobit pe un traseu de 23 de kilometri, iar primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a ținut un discurs cu această ocazie, la  eveniment fiind prezenți sute de bucureşteni, inclusiv copii.

Piața Universității

Edilul le-a urat celor prezenți, dar și celor care îşi serbează onomastica de Sfântul Nicolae „La mulţi ani!”.

„La mulţi ani celor pe care îi cheamă Nicolae şi Nicoleta, din tot sufletul. Vă doresc tuturor să aveţi Sărbători fericite alături de familiile dvs., de copii dvs. (…) La mulţi ani, Bucureşti! La mulţi ani, România!”, a spus primarul Capitalei înainte să apese butunul care a aprins cele trei milioane de luminiţe din Bucureşti.

Potrivit municipalităţii, luminiţele de iarnă au fost aprinse pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu şi Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui, Piaţa George Enescu şi Piaţa Universităţii, precum şi pe bulevardul Buzeşti – Berzei, în Piaţa George Enescu, în Centrul Istoric şi în Piaţa Regelui.

De asemenea, vor fi aprinse beculeţe pe Calea Dorobanţi, Bulevardul Aviatorilor, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Rosetti, Bulevardul Carol şi la Piaţa Presei Libere.

Ornamentele de sărbători vor lumina şi la intrarea în Bucureşti de pe DN1, A2 şi A1, la intrarea în Bucureşti dinspre Giurgiu, pe Bulevardul Tineretului, la intrarea în Parcul Tineretului, pe Bulevardul Ferdinand, în Piaţa Operei, precum şi pe Calea Dorobanţilor, între Piaţa Dorobanţi şi Şoseaua Ştefan cel Mare.

Nu vor lipsi, ca în fiecare an târgurile de Crăciun.

„Un târg va fi pe trotuarul din faţa magazinului Unirii, mergând pe toată lungimea. O să fie târgul de la Piaţa Universităţii şi or să mai fie şi în Parcul Herăstrău, organizate de primării. Apoi, din 5-6 ianuarie, se strânge tot şi intrăm în normalitate”, a anunțat Oprescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Adela Constantinescu 505 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.