Trei românce, în calificări la Wimbledon

Trei românce vor lua startul marți în calificările pentru tabloul principal de simplu al turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al doilea de Mare Șlem al anului, Patricia Țig, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu, potrivit Agerpres.

Patricia Țig (22 ani, 118 WTA), cap de serie numărul 17, va juca în primul tur preliminar cu rusoaica Anastasia Potapova (16 ani, 294 WTA).

Mihaela Buzărnescu (29 ani, 213 WTA), care vine după zece victorii consecutive și două titluri ITF de 60.000 de dolari, la Hodmezovasarhely (Ungaria, zgură) și Izmir (Turcia, hard), o va înfrunta pe olandeza Arantxa Rus (26 ani, 156 WTA).

Irina Bara (22 ani, 211 WTA) o are ca adversară pe austriaca Barbara Haas (22 ani, 178 WTA). Cele două s-au mai întâlnit în 2015, în prima rundă a unui turneu ITF la Sofia (25.000 dolari), Haas câștigând cu 4-6, 6-4, 6-1.

România va avea cinci jucătoare direct pe tabloul principal de simplu la Wimbledon, Simona Halep, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan (premieră pentru ea).

Dacă în calificările masculine nu evoluează niciun român, în schimb Marius Copil a intrat direct pe tabloul principal, o premieră pentru el la un turneu de Mare Șlem.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.