Tren de marfă deraiat în Harghita

Circulaţia feroviară între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului, în Harghita, a fost închisă, din cauza deraierii unui tren de marfă, a anunțat CFR Călători. Ca urmare a deraierii, patru trenuri de călători staţionează în zonă, până la finalizarea intervenţiei.

Circulaţia a fost închisă începând din cursul nopţii, când s-a produs deraierea de o osie a locomotivei unui tren de marfă. Trenul era compus din 28 vagoane încărcate, acestea fiind deja retrase în cursul nopţii în staţia Izvorul Mureşului.

Secţia de circulatie Voşlăbeni – Izvorul Mureşului fiind dotată cu linie simplă, s-a impus suspendarea temporară a circulaţiei trenurilor, măsură menţinută şi la această oră, deoarece echipele de intervenţie desfăşoară operaţiuni de repunere pe şină a locomotivei.

Până la restabilirea circulaţiei, patru trenuri de călători staţionează temporar astfel: IR 1945 (Mangalia – Satu Mare) staţionează în Siculeni de la ora 00.25, IR 1642 (Dej – Bucureşti Nord) staţionează în Gheorghieni de la ora 2.12, IR 1641 (Bucureşti Nord – Dej) staţionează în Siculeni de la ora 3.00 şi IR 407-2 (Episcopia Bihor – Braşov) staţionează în Voşlăbeni de la ora 6.33.

Alte două trenuri (IR 1644 Sighetu Marmaţiei – Bucureşti Nord şi trenul international 366-1 Braşov – Budapesta) au fost deviate pe rută ocolitoare, călătorii care aveau bilete pentru destinaţiile dintr-una din staţiile de pe ruta pe care a fost anulat, fiind direcţionaţi către următoarele trenuri din programul de circulaţie.

Pasagerii care nu mai doresc să-şi continue călătoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor de călătorie pentru parcursul neefecutat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.