Triumf absolut pentru Breaking Bad la Premiile Emmy

Lumea serialelor de televiziune a fost aseară în fierbere, la cea de a 66-a ediţie a Premiilor Emmy. Era prezentă elita Hollywoodului, în costume şi rochii de seară, pentru a asista la alegerea celor mai buni actori care au marcat stagiunea trecută, profitând de sfârşitul mai multor seriale.

Serata de la ”Nokia Theater” din Los Angeles, pentru prima dată din 1976, a fost condusă de actorul din Saturday Night Live, scenograful şi actorul Seth Meyers.

Un omagiu a fost adus de către Billy Cristal lui Robin Williams, neuitatul actor din serialul Mork & Mindy. ”Era cel mai bun prieten pe care cineva şi l-ar putea imagina. E dificil să vorbesc la modul trecut pentru că el este prezent în viaţa noastră. Era steaua cea mai luminoasă care va continua să strălucească. Robin Williams este un concept”.

Dar am putea spune că a fost seara serialelor Breaking Bad şi Modern Family.

Mai puţin prestigioase decât Oscarurile, dar mult mai imprevizibile, Premiile Emmy celebrează în fiecare an televiziunea în toate formatele ei.

Aaron Paul, Anna Gunn şi Bryan Cranston, protagonişti ai serialului Breaking Bad

Născut în 1949, Premiul Emmy este simbolizat de o statuetă de 39 de centimetri, reprezentând o femeie înaripată, care ţine cu amândouă mâinile un atom. Există în total şapte ceremonii ale Premiilor Emmy, dată fiind vastitatea lumii televiziunii.

Există Emmy pentru programele de seară (primetime), pentru cele de după-amiază (daytime), pentru sport, informaţii şi documentare, tehnologie şi ştiinţă, programe regionale şi programe internaţionale.

Cele mai prestigioase sunt cele pentru primetime, care s-au desfăşurat noaptea trecută pentru a recompensa mai ales serialele care au făcut înconjurul lumii, de la Mad Men la Homeland, de la Soprano la Soţia perfectă.

Categoriile sunt numeroase: cel mai bun serial dramatic, cel mai bun serial comic, cel mai bun miniserial, cel mai bun film de televiziune, cel mai bun actor într-un serial dramatic, cel mai bun actor într-un serial comic, cel mai bun actor într-un miniserial, cea mai bună voce din off…

Bryan Cranston și Julia Louis-Dreyfus, distinsă cu Premiul pentru cea mai bună actriţă în serial de comedia, Veep

Serialul dramatic creat de Vince Gilligan, ”Breaking Bad”, deja învingător anul trecut, şi-a adjudecat premiile pentru cea mai importantă categorie. El a primit nu mai puţin de cinci recompense.

Bryan Cranston, cu o figură a la Clark Gable, a fost încoronat cu Premiul cel mai bun actor într-un serial dramatic, fiind la al patrulea Oscar de televiziune. El este cunoscut acum şi pentru rolul din Godzilla de Gareth Edwards, pe care l-a abordat după finalul filmului de televiziune, şi îşi va dovedi talentul şi într-o comedie pentru marele ecran, Get a job, într-un thriller şi într-un biopic axat pe personalitatea lui Dalton Trumbo. Cranston şi-a dedicat premiul tinerilor actori şi a mărturisit: ”Îmi place să joc şi o voi face până la ultima respiraţie”.

Glorie şi pentru actriţa în rol secundar, din Breaking Bad, Anna Gunn, cât şi pentru Aaron Paul, cel mai bun actor în rol secundar. Acesta declara: ”Datorită lui Vince Gilligan, viaţa mea s-a schimbat, făcându-mă să cred în mine. Îţi mulţumesc, Bryan, pentru că în fiecare zi învăţ câte ceva de la tine. M-ai învăţat profesia de actor, dar mai ales pe aceea de a fi de om”. Nici Aaron Paul nu şomează. El a fost de curând pe afişul filmului Need for Speed şi va renunţa la costumul de dealer pentru cel egiptean în Exodus de Ridley Scott.

Castul de la Breaking Bad a triumfat, fiind răsplatit cu cinci premii

Julianna Margulies a fost încununată cu premiul Pentru cea mai bună actriţă în The Good Wife (Soţia perfectă).

Cel mai bun star feminin într-o serie dramatică a fost declarată Allison Janney, în Masters of Sex.

Cea mai bună scenografie într-un serial dramatic a revenit tot peliculei Breaking Bad.

Pe versantul comic a prevalat ”Modern Family”. În ceea ce priveşte seriile non-dramatice, se remarcă Julia Louis Dreyfus în rolul din Veep, aflată la al treilea Emmy, şi Jim Parsons, cel de al patrulea Emmy pentru personajul din The Bing Bang Theory. Obişnuit al Premiilor Emmy, Jim Parsons, cel mai bun actor într-un serial comic, The Bing Bang Theory, joacă în această vară în filmul independent Wish I Was Here al prietenului său Zach Braff, unde interpretează rolul unui actor ratat. Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, la această categorie, i-a fost decernat lui Allison Janney, pentru rolul din Mom, iar cel mai bun actor în rol secundar a fost considerat Ty Burrell, din Modern Family.

Castul de la Modern Family, declarat drept cel mai bun serial nondramatic

Cel mai bun star feminin a fost revendicat de Uzo Aduba, din Orange Is The New Black, iar cel masculin, de Jimmy Fallon, în Saturday Night Live. Premiul pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Gail Mancuso pentru pelicula Modern Family.

Duo-ul din Sherlock, Benedict Cumberbtach şi Martin Freeman, distinşi pentru cel mai bun rol principal şi cel mai bun rol secundar într-un miniserial, revine şi el la cinema. Primul îl va dubla pe Shere Kahn în Cartea Junglei, împrumutându-şi vocea şi unui alt animal ameninţător, Smaug, în Hobbit: Bătălia celor cinci armate, unde îl va regăsi pe ”Watson” în rolul principal Bilbo. Acesta este prezent şi într-un alt serial, Fargo, adaptat după filmul-cult al Fraţilor Cohen. Fargo a învins pentru cel mai bun miniserial de televiziune, axându-se pe Julia Louis-Dreyfus şi Jim Parsons.

Dante di Loreto şi Julia Roberts

Drept cel mai bun film de telviziune s-a impus The Normal Hearth.

Fenomenul True Detective a plecat fără nicio statuetă. Matthew McConaughey (răsplătit cu Oscar pentru cel mai bun actor pentru Dallas Buyers Club) şi Woody Harrelson au terminat cu ancheta lor din Louisiana. Ei pot deci să continue să-şi seducă spectatorii. Matthew McConaughey, în Interstallar de Christopher Nolan. Gus Van Sant a apelat la el pentru Sea of Trees, ce se pare că va apărea în 2015.

Woody Harrelson va relua rolul Haymitch din saga Hunger Games, dar şi rolul poliţistului, alături de Aaron Paul, în Triple Nine.

Actriţa columbiană Sofia Vergara a trezit admiraţie pe covorul roşu

Seara a confirmat două fenomene. Primul se referă la creşterea noii prezenţe televizive a serialelor produse pentru a fi prezentate pe internet, precum House of Cards şi Orange is the new Black, produse de ”Netflix”. De altfel, Canalul ”Netflix” a cucerit două Emmy. Il Colbert Report de Stephen Colbert a învins pentru a doua oară Emmy pentru cel mai bun program de varietăţi. Alt fenomen este acela că televiziunea trăieşte o nouă eră de aur şi nu se află pe locul al doilea după cinema, mai ales în ceea ce priveşte actorii, aşa cum sunt Julia Roberts, Matthew McConaughey, Kevin Spacey, Robin Wright, Kerry Washington, Woody Harrelson, Jeff Daniels, Jon Voight, Jane Fonda, Paul Giamatti, Don Cheadle, William H Macy, Steve Buscemi, Kathy Bates, Mark Ruffalo, Jessica Lange, Helena Bonham Carter, care au strălucit în rolurile de pe micul ecran la fel ca şi în cele de pe marele ecran.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.