Trump evită în Congres blocarea administrației SUA

Congresul Statelor Unite, cu majoritate republicană, a adoptat vineri o lege prin care a evitat blocarea administrației prin lipsa unui buget, transmite Reuters. Senatul a adoptat în unanimitate actul aprobat anterior de Camera Reprezentanților cu 382 de voturi pentru și 30 împotrivă.

Președintele Donald Trump trebuie să semneze legea înainte de miezul nopții, astfel încât finanțarea federală să continue până pe 5 mai. Legislativul a câștigat astfel timp pentru adoptarea unei legislații bugetare care să acopere restul anului fiscal, până la 30 septembrie.

Bugetele diferitelor instituții din cadrul administrației Statelor Unite pentru anul fiscal în curs ar fi trebuit adoptate până la 1 octombrie 2016. Luni întregi, Congresul a fost scena controverselor privind cheltuieli prioritare în valoare de 1000 de miliarde de dolari.

Opoziția democrată a acceptat să susțină legea pe termen scurt numai după ce republicanii au amânat din nou votul asupra legii asigurărilor medicale. Președintele Trump intenționează să abroge legea din 2010 cunoscută sub numele de Obamacare, dar republicanii nu au reușit să se pună de acord asupra noii legislații care ar trebui să o înlocuiască.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.