Trump, găsit vinovat

Primarul din Charlottesville, Michael Signer, l-a pus la zid duminică dimineaţă pe preşedintele Donald Trump pentru inflamarea tensiunilor rasiale din Statele Unite, precum şi pentru violenţele generate de militanţii de extremă-dreaptă şi de grupurile antifasciste pe străzile din localitatea din Virginia, conform The Independent.

Signer s-a declarat dezamăgit că militanţii pentru supremaţia albilor au ajuns pe străzile din Charlottesville şi a susţinut că o parte din vinovăţie îi revine lui Donald Trump, care a inflamat tensiunile rasiale în timpul cursei pentru Casa Albă.

”Nu voi evita să spun clar ceea ce cred. Arunc vina chiar la pragul Casei Albe şi pe oamenii din jurul preşedintelui Trump pentru multe lucruri pe care le vedeţi astăzi în America”, a spus edilul.

Preşedintele Trump a condamnat anterior violenţele din Virginia: ”Urmărim îndeaproape evenimentele îngrozitoare din Charlottesville, Virginia. Condamnăm în termeni duri acestă manifestare îngrozitoare de ură şi violenţă. Se întâmplă de prea mult timp în ţara noastră. Nu este vorba de Donald Trump, nu este vorba de Barack Obama. Se întâmplă de mult, mult timp, peste tot în America. Ceea ce este vital acum este o rapidă restaurare a legii şi ordinii pentru protejarea vieţilor nevinovate. Niciun cetăţean nu ar trebui să se teamă pentru siguranţa şi securitatea sa în societatea noastră. Niciunui copil nu trebuie să îi fie teamă să iasă afară şi să se joace sau să fie cu părinţii lor şi să se simtă bine. Ura şi divizarea trebuie să înceteze şi trebuie să înceteze chiar acum!”

”Trebuie să fim toţi uniţi şi să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru violenţă în SUA. Haideţi să fim uniţi”, a mai scris pe Twitter Trump.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.