Trump, ironizat pe Internet

Președintele american, Donald Trump a devenit ținta glumelor pe internet după ce sâmbătă a furnizat o informație falsă la mitingul său dein Florida, conform căreia Suedia a fost vizată de un atac terorist cu o seară mai devreme, potrivit News.ro.

Trump a inclus Suedia în orașele europene care s-a confruntat cu atacuri teroriste în ultimii doi.

După ce a anunţat că Administrația prezidențială a SUA intenţionează să îşi reia eforturile pentru a restricţiona imigraţia, președintele american a evocat o serie de țări și orașe europene care după părerea sa demonstrează pericolele primirii de imigranți, în special de refugiați.

“Priviţi ce se întâmplă în Germania, priviţi ce s-a întâmplat azi-noapte în Suedia”, a spus Trump mulţimii strânse. “Suedia. Cine ar fi crezut acest lucru? Suedia”, a adăugat el. “Au preluat un număr mare (de imigranţi – n.r.). Au probleme cum nu au crezut vreodată posibil”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Declarațiile ulterioare au demonstrat că Trump făcea referire la orașele europene care s-au confruntat cu atacuri teroriste în ultimii doi ani.

Imediat, această informaţie falsă a devenit virală pe Twitter, sub hashtag-urile #lastnightinSweden (‘ieri seară în Suedia’) şi #SwedenIncident (‘incident în Suedia’).

Fostul premier suedez Carl Bildt a deschis tirul ironiilor: ‘Suedia? Un atentat? Ce a fumat (Trump – n.r.)?’.

Gunnar Hokmark, un eurodeputat suedez, a distribuit un mesaj al unui compatriot care a scris: „Ieri seară, în Suedia, fiul meu a scăpat hotdogul în focul de tabără. Este atât de trist”.

„Însă cum ar fi putut (Trump) să ştie acest lucru?”, se întreabă eurodeputatul în comentariul său.

Alţi utilizatori de Twitter l-au ironizat pe Trump publicând, sub denumirea de ‘plan secret pentru un atentat în Suedia’, instrucţiuni cu montare a mobilei de la Ikea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.