Trump le-a transmis salutări ”călduroase” musulmanilor

Donald Trump este acuzat de hărțuire sexuală de 16 femei

Președintele american Donald Trump le-a transmis sâmbătă salutări călduroase musulmanilor care celebrează Eid al-Fitr, sfârșitul Ramadanului, în contextul în care administrația sa este criticată pentru intenția de a se distanța de orice sărbătorire a acestui moment, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„În numele poporului american, Melania și cu mine le transmitem salutările noastre sincere musulmanilor care celebrează Eid al-Fitr”, a precizat Trump într-un comunicat. „În timpul acestei sărbători, ne este reamintită importanța milei, compasiunii și bunătății”, a adăugat el.

„Alături de musulmanii din întreaga lume, SUA își reînnoiesc angajamentul de a respecta aceste valori”, a mai transmis Trump.

În trecut, Casa Albă celebra această sărbătoare care marchează sfârșitul Ramadanului printr-un dineu sau o recepție, o tradiție născută în 1996 sub președinția lui Bill Clinton.

Însă secretarul de stat Rex Tillerson ar fi respins o astfel de solicitare a serviciilor sale de a organiza un asemenea eveniment în acest an.

Trump a fost criticat pentru retorica sa ostilă față de musulmani în timpul campaniei prezidențiale, când a făcut apel la supravegherea moscheilor din SUA și a amenințat că va interzice intrarea musulmanilor în țară.

La o săptămână după preluarea funcției, el a dat un decret care interzice venirea cetățenilor din mai multe țări majoritar musulmane, însă măsura a fost contestată în justiție după ce a stârnit o polemică generală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.