Trump: „Totul a scăpat de sub control. Se va întâmpla şi la noi”

Este puţin probabil ca Donald Trump, favoritul republicanilor americani în cursa pentru Casa Albă, să fi ştiut ce se întâmplă şi mai cu seama ce urma să se întâmple la Paris, Bruxelles sau pe rutele migraţioniste din Balcani, în momentul în care a început să ceară construirea unui zid care să oprească intrarea imigranţilor mexicani în SUA.

În scurt timp, Trump nu mai era singurul care să apere asemenea poziţii. Au urmat premierul ungar Viktor Orban cu al sau gard la graniţele cu vecinii, au urmat statele din Balcanii de Vest şi apoi Austria.

Pe 22 martie, Donald Trump a nu a ratat momentul tragic al atentatelor de la Buxelles pentru a-şi susţine poziţia. Trump scrisese deja pe reţele de socializare, în ianuarie, că Bruxelles-ul a ajuns o “gaură împuţită”.

Acum el scrie astfel: “Vă amintiţi ce loc frumos şi sigur era Bruxelles-ul? Nu mai este aşa! Eu aş închide graniţele. Musulmanii trebuie să fie mai deschişi cu poliţia. Trebuie să spună când văd cum oamenii fabrică bombe în apartamentele de la parterul cladirilor. Acesta este doar începutul. Va fi tot mai rău. Este scăpat de sub control. Nu-i putem lăsa pe aceşti oameni să vină în ţara noastră. Ei nu se asimilează în societate. Se întâmplă ceva diferit. Musulmanii trebuie verificaţi foarte, foarte atent. Musulmanii nu se asimilează usor în alte ţări. Ceva nu e în regulă. Probabil se va întâmpla şi aici”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.