Trupul neînsufleţit al lui Jean Constantin, depus în aplauzele a sute de oameni

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Jean Constantin a fost depus azi după-amiază în foaierul Teatrului „Fantasio” din Constanţa, unde a fost aşteptat de câteva sute de persoane care l-au primit cu aplauze.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost dus, în jurul orei 13.30, de la casa mortuară a Cimitirului Central Constanţa la Teatrul „Fantasio”, cortegiul funerar fiind format din câteva zeci de persoane, între care actorii Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu, dar şi artişti constănţeni.

La Teatrul „Fantasio”, actorul a fost primit cu aplauze de cele câteva sute de persoane strânse în faţa instituţiei de cultură.

Oamenii au intrat pe rând în foaier, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit, şi şi-au luat rămas bun de la Jean Constantin, care a jucat timp de peste 30 de ani pe scena teatrului constănţean.

Trupul neînsufleţit al actorului va rămâne la Teatrul „Fantasio” până vineri, când, în jurul orei 11.00, va fi dus la Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel” din Constanţa, după care va avea loc înmormântarea la Cimitirul Central.

Actorul Jean Constantin a murit miercuri la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa. În ultimul an, el fusese internat la spitale din Constanţa şi din Capitală, cu afecţiuni cardiace.

Din 1999, Jean Constantin este şi cetăţean de onoare al oraşului Constanţa, unde a şi locuit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.