Tudor Gheorghe schimbă sound-ul

Teatrul Național Craiova a anunțat concertul pregătit de Tudor Gheorghe pentru 8 și 9 martie. Este spectacolul pe care rapsodul îl anunța încă de anul trecut: „După 15 ani, timp în care am schimbat patru președinți și zece prim-miniștri, poezia rezistă și publicul vine să asculte trilurile pe care le-am cântat în trecut. Pregătesc însă un spectacol intitulat «Îndrăgostiți fără noroc», care va debusola, pentru că vom schimba sound-ul“. Reprezentanții teatrului craiovean au anunțat că maestrul a vrut să se adreseze și tinerilor, obișnuiți cu alt fel de muzici decât cele care l-au consacrat în ultimele decenii.

„Îndrăgostiți fără noroc“ este un spectacol pe versuri de Adrian Păunescu, Grigore Vieru, Mircea Micu, Alexandru Macedonski, Tudor Arghezi și Romulus Vulpescu, cu muzica orchestrată și dirijată de Marius Hristescu. Oboiul, flautul și clarinetul vor fi combinate cu sonoritățile de chitară electrică, bass și pian. „Toate piesele din acest spectacol vor fi șlagăre!“, anunță Tudor Gheorghe. „Am ales din poezia română toată tristețea îndrăgostiților“, mărturisește artistul, care promite că „va impresiona spațiul muzical românesc, care este atât de subjugat de influențele străine! Voi avea un cor de fete şi o trupă rock, care mă vor sprijini în disperarea îndrăgostiților. Sound-ul va fi special!“.

Spectacolul va fi prezentat și la București, pe 21 martie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.