×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 28 aprilie 2017, 11:16
EUR (€)
-0.0066 ↘
4.5289 RON
USD ($)
-0.0055 ↘
4.1565 RON
• • •
Raportul MCV
Tudorel Toader cere informaţii "utile"

Update: Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cere conducerii Senatului printr-o scrisoare informaţii ”utile” pentru informarea corectă a Comisiei Europene în privinţa progreselor înregistrate de Parlament în cadrul MCV, în vederea pregătirii misiunii de evaluare care va avea loc în cursul lunii mai.

„La data de 25 ianuarie 2017 a fost publicat Raportul Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV. Raportul face un rezumat al măsurilor cheie care trebuie întreprinse pentru realizarea în totalitate a obiectivelor MCV. De asemenea, Comisia Europeană prevede, în premieră, procedura închiderii provizorii a unor condiţionalităţi: când măsurile prevăzute la fiecare dintre acestea vor fi întreprinse, obiectivul respectiv va fi considerat provizoriu finalizat. Atunci când acest lucru se va realiza pentru toate obiectivele de referinţă, MCV va fi ridicat. Comisia Europeană şi-a manifestat intenţia de a prezenta următorul raport la sfârşitul anului 2017”, se arată în scrisoarea ministrului Justiţiei.

„În vederea pregătirii misiunii de evaluare care va avea loc în cursul lunii mai 2017, Ministerul Justiţiei va elabora un raport consolidat de progrese. Având în vedere că unele dintre cele 12 recomandări ale raportului vizează şi activitatea Parlamentului României, vă adresez respectuoasa rugăminte de a ne comunica acele informaţii pe care le apreciaţi utile pentru informarea corectă a Comisiei Europene”, a mai spune Tudorel Toader.

De asemenea, Ministerul Justiției a cerut informații de și de la alte instituții vizate de MCV, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Agenția Națională de Integritate.

"În vederea pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfăşura în cursul lunii mai 2017, Ministerul Justiţiei va elabora un raport consolidat de progrese, pe baza raportărilor la zi comunicate de către instituţiile vizate de MCV, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Parlamentul României (Senat şi Camera Deputaţilor)", arată reprezentanţii Ministerului Justiţiei.

Ei precizează că, în 15 martie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis reprezentanţilor instituţiilor menţionate rugămintea de a comunica Ministerului Justiţiei informaţiile pe care le apreciază utile pentru corecta informare a Comisiei Europene.

Publicat Luni, 20 martie 2017
2029
 | 6
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
lili
-10
In 25 Ianuarie dupa ce Romania a primir Raportul MCV, care ridica in slavi DNAul si critica penalii din Parlamentul Romaniei, dl Tariceanu, suparat pe CE a afirmat fara jena: "C. P. Tăriceanu: "Voi propune ca România să transmită că NU dorim să mai cooperăm în cadrul MCV" Preşedintele Senatului C. P. Tăriceanu a declarat miercuri că Rapoartele MCV indică progrese importante şi ireversibile, afirmând că va discuta cu L. Dragnea, Sorin Grindeanu şi Teodor Meleşcanu pentru a transmite CE că nu mai doresc să coopereze în cadrul "mecanismului de verificare". "S-a primit raportul CE pe MCV şi (..) concluziile la un moment dat m-au bucurat. Şi am să vă redau primul paragraf din concluzii: . În mod normal ar fi fost ca concluzia finală, simplă, clară, concisă, să fie că se recomandă ridicarea MCV. Ei bine, nu. Aşa cum am spus şi în trecut aici este o poveste fără sfârşit. Ţintele sunt în mişcare. Avem progrese ireversibile, dar mai avem ceva de făcut. Tot timpul se mai găseşte ceva de făcut. (…)", a declarat preşedintele Senatului, C.P. Tăriceanu. Tăriceanu a afirmat că va discuta cu Preşedintele Camerei L. Dragnea, Premierul S. Grindeanu şi Ministrul de Externe T. Meleşcanu pentru a transmite CE că nu mai doresc să coopereze în cadrul MCV. "În concluzie, o să deschid o discuţie şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, pe acest subiect, şi cu Premierul Grindeanu, o să îl rugăm şi pe minsitrul de Externe să facem o consultare la care le voi propune ca România să transmită un punct de vedere clar Comisiei că NU mai dorim să mai cooperăm în cadrul MCV, care nu este unul de cooperare şi care, parctic, stabileşte un tratament discriminatoriu pentru România", a spus el. Asta va cere Tariceanu!Rusine, impostor penal!!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Ilie Năstase își cere scuze
Publicat acum 52 minute
Dragnea se plânge la CEDO
Publicat acum 22 ore şi 10 minute
Modelul UBER trebuie extins, nu reprimat
Publicat acum 18 ore şi 26 minute
Când cecenii fac legea în Budapesta
Publicat acum 17 ore şi 44 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Tragedia din Retezat
10 articole/ Actualizat acum 17 ore şi 26 minute
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 15 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
111 articole/ Actualizat Joi, 27 aprilie 2017
Ioan Buduca

6 spre 7 decembrie 2009. O noapte de pomină. Nu ştim ce era acasă la Vîntu, dar am aflat ce era acasă la generalul Gabriel Oprea, un simplu parlamentar la ora aceea.

Ioan BuducaPublicat acum 15 ore şi 53 minute