Tudorel Toader, despre dosarul privind OUG 13

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni seară, că este convins ca procurorii Parchetului General nu mai urmăresc în dosarul OUG 13 aspecte de oportunitate, legalitate, temeinicie sau constituţionalitate, precizând că „o soluţie de clasare, orice ar fi, tot trebuie dată”.

„Procurorii, potrivit lui 132 din Constituţie, îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei şi această autoritate nu înseamnă că ministrul Justiţiei intră între coperţile dosarului şi întreabă «Ce ai făcut acolo şi de ce?», înseamnă multe alte componente, dar nu soluţia, adică nu intră pe competenţa procurorului. La momentul acela, era deja început un dosar. Dosarul declinat de la DNA la Parchetul General. E normal ca procurorul să dea o soluţie în acel dosar, că el era la jumatea drumului, era la jumatea declaraţiilor. Dar o soluţie de clasare, orice ar fi, tot trebuie dată. O soluţie trebuia dată. Dar nu mai putea să continue pe circumstanţele adoptării ordonanţei, pe împrejurări, pe legalitate, pe temeinicie şi pe constituţionalitate. Eu am convingerea că, după acea decizie, procurorul, cât ar fi el de la Parchetul General, nu poate să încalce decizia Curţii Constituţionale. Sunt convins de faptul că nu va mai urmări oportunitate, legalitate, temeinicie sau constituţionalitate. Nu am de unde să ştiu dacă ei cumva suspectează fapte penale de drept comun, care revin procurorului”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la România Tv, potrivit Mediafax.

Florin Iordache a fost audiat vineri, în calitate de martor, în dosarul Ordonanţei de Urgenţă 13.

Întrebat dacă a dat explicaţii în faţa procurorilor, fostul ministrul a spus: „nici nu confirm, nici nu infirm, nu comentez în niciun fel”, arată sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.