Tudorel Toader, despre evaluarea șefilor DNA și PÎCCJ

Tudorel Toader a declarat marți, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că evaluarea șefilor Direcției Naționale Anticorupție și Parchetului General se face potrivit atribuțiilor Ministerului Justiției.

Întrebat de jurnaliști care este motivul declanșării evaluării asupra activității șefilor DNA și PÎCCJ, ministrul justiției a răspuns:

„Evident că știți răspunsul la întrebare, dar o să vă dau un răspuns generic. Potrivit Constituției, Ministerul Public își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Justiției”, a spus Toader.

Tudorel Toader a spus că se va respecta termenul de 14 zile anunțat pentru prezentarea concluziilor evaluării.

„La final voi face cunoscute concluziile evaluării. Finalul se apropie, mai sunt câteva zile, eu plec mâine la Bruxelles și în termenul stabilit de 14 zile vă voi comunica și concluziile și argumentele care m-au dus la acele concluzii”, a precizat ministrul.

Întrebat ce spune despre declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a arătat că este optimist în ceea ce priveşte verificările Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader a răspuns: „Şi eu sunt optimist în statul de drept”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.