×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:39
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Tudorel Toader: Fac demers la ÎCCJ

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, marţi, că în cazul în care va constata că există o practică neunitară privind liberarea condiţionată, atunci va face un demers la ÎCCJ pentru a iniţia un recurs în interesul legii şi a da o interpretare care să fie obligatorie pentru judecători.

„Eu am vizitat multe penitenciare (...) Majoritatea deţinuţilor spun că li se amână liberarea condiţionată fără niciun motiv. Noi nu trebuie să luăm de bun ceea ce spun ei, dar nici nu trebuie să negăm. Eu am cerut – şi astăzi am vorbit cu directorul ANP – să-mi dea toate hotărârile judecătoreşti în baza cărora astăzi în penitenciare avem deţinuţi aflaţi în prelungirea liberării condiţionate după îndeplinirea condiţiilor legale”, a spus Tudorel Toader.

„Nu ştiu care va fi rezultatul, dar dacă va fi o practică neunitară, atunci fac demersuri legale pentru a iniţia un recurs în interesul legii ca Înalta Curte să dea o dezlegare obligatorie şi în felul ăsta şi deţinuţii în procedura de liberare condiţionată să se bucure de un tratament egal în faţa legii”, a adăugat ministrul Justiţiei.

El a spus că o eventuală interpretare a ÎCCJ este obligatorie pentru judecători şi are rolul de a a asigura interpretarea şi aplicarea unitară a legii, reprezentând un mecanism regulator.
„Dacă este un fenomen - nu o decizie-două, izolate - atunci există acest mecanism regulator prin care Înalta Curte pronunţă un recurs în interesul legii şi spune că în situaţia asta legea se interpretează şi se aplică în felul următor. Intepretarea Înaltei Curţi este obligatorie pentru judecători şi are rolul de a a asigura interpretarea şi aplicarea unitară a legii”, a spus Toader.

(R.C.)Publicat Marţi, 12 septembrie 2017
1025
 | 0
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Juju
0
De ce este prioritate nationala eliberarea marilor infractori economici? Asta n-am inteles. Se pregateste vreun razboi si vor fi trimisi in linia intai ca sa-si spele pacatele? Asta as intelege, dar nu e cazul, astia au furat enorm, pot mitui pe oricine.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 19 minute
Tarom, captivă grupurilor de interese
Publicat acum 10 ore şi 28 minute
De ce crede Rusia că americanii nu vor ataca
Publicat acum 3 ore şi 31 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 59 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 36 minute