×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 10:17
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Tudose: Afară sunt nişte oameni cu rezist, dumneavoastră sunteţi cu insist (Video)

Premierul Mihai Tudose, care a participat, luni, la deschiderea programului oficial de Internship al Guvernului - ediţia 2017, le-a spus stagiarilor că este nevoie ”de un suflu nou” în administraţia centrală. Şeful Executivului şi-a început discursul apostrofându-l pe Radu Puchiu, responsabil cu programul de internship, şi i-a cerut o explicaţie pentru faptul că în acest an sunt mai puţini interni în comparaţie cu anul trecut.

”O să încep prin a vă anunţa că după (eveniment - n.r.) o să am o discuţie foarte dură cu colegul nostru. De ce sunt numai o sută? De ce nu sunt mai multe locuri? Anul trecut au fost mai multe locuri! Data viitoare, să creştem, fiindcă înţeleg că sunteţi o sută din trei mii două sute şi ceva...(de candidaţi - n.r.) Adică, eu nu ştiu nicio facultate, nicio universitate care să aibă 30 pe loc şi vă mulţumesc pentru faptul că aţi insistat, pentru că afară (în faţa Palatului Victoria - n.r.) sunt nişte oameni cu hashtag rezist, dumneavoastră sunteţi cu hashtag insist. Vezi pe partea astalaltă a clădirii”, le-a spus premierul internilor.

Tudose a precizat că acestora nu le va fi uşor să muncească în cadrul Guvernului.

”Am să vă rog să stăm mai mult de vorbă când terminaţi. Eventual cu cei care supravieţuiesc experienţei guvernamentale administrative. Nu o să vă fie uşor, o să vă schimbe complet viaţa, o să vedeţi că lucrurile funcţionează altfel decât ar trebui de cele mai multe ori şi principalul scop al părţii guvernamentale - în ceea ce vă priveşte - este ca dumneavoastră să aduceţi un suflu nou, să criticaţi, să insistaţi, să puneţi întrebări, să daţi soluţii, să insistaţi cu soluţiile acolo unde se poate, fiindcă din experienţa trecută înţeleg că nişte colegi de-ai dumneavoastră chiar au livrat nişte soluţii foarte bune - nu vă spun în ce domenii ca să nu vă canalizaţi toţi în domeniul acela”, a afirmat Tudose.

De asemenea, şeful Executivului a meţionat că i-a rugat pe toţi membrii Guvernului să îi trateze pe stagiari ca pe egalii lor.

”Meritaţi acest lucru. Sunteţi o sută de tineri superbi care în loc să folosiţi vacanţa pentru odihnă sau în alte scopuri mai ludice aţi preferat să veniţi în administraţie”, a susţinut Tudose.

Premierul le-a dat şi câteva sfaturi tinerilor, el având experienţă cu stagiarii din programele din anii anteriori.

”Vă sugerez să nu fie prima întrebare la ministere sau pe unde veţi fi, gen: şi noi la cât plecăm acasă? Nu. Staţi cât puteţi. Sâcâiţi-i, enervaţi-i pe colegii mei, inclusiv pe mine. Vă spus că astăzi, din foştii dumneavoastră colegi, am doi colegi noi care lucrează la partea de comunicare, sunt câţiva colegi de-ai dumneavoastră care lucrează în administraţie şi culminând cu o fostă colega a dumneavoastră dintr-o generaţie de acum doi ani care este la uşă la mine la cabinet, pe partea din interior, evident, a uşii”, a mai spus Tudose.

Premierul şi-a exprimat dorinţa să vadă cât mai mulţi dintre interni, după terminarea stagiului, angajaţi în cadrul Guvernului şi administraţiei publice.

La final, premierul l-a rugat pe Radu Puchiu să faciliteze accesul internilor la el.

”Eventual la jumătatea programului să mai avem o întâlnire informală. Sunt convins că vei fi în stare să organizezi o informală cu o sută de inşi, nu? Fără să ne sâcâi pe noi să te ajutăm!”, i-a spus premierul responsabilului cu programul de internship.

În ediţia din 2016 a programului oficial de Internship al Guvernului au fost admise 200 de persoane.

Paul DumitrescuPublicat Luni, 17 iulie 2017
1062
 | 3
 | 7
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nicu cohen
+1
E tare Tudose ! Ii prevad viitor politic de mare anvergura .Seamana cu Milos Zeman....
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Pilos Zeman @ nicu cohen
0
Chiar ti se pare ca are faţă de milos ? ... Eu mai degraba i-as sugera lu' Dragnea sa-l schimbe, nu vezi ce mecla "de alungat investitorii" are ? De asemenea, fac un exercitiu de imaginatie si incerc sa-l vad in faţa ofiterului starii civile, alaturi de Kovesi ... Iar copilul sa fie Basescu ! Brrrr !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Nicu Cohen @ Pilos @ nicu cohen
+1
Investitorii sintem noi poporul valah . Noi cream investitiile promissory notes nu trebuie sa vina nici un escroc din afara sa ne fure pamintul si resursele noastre ale celor nascuti aici in teritoriul carpato danubiano pontic .Afara cu veneticii setosi de energia vietii noastre ! ..Daca asa traiesti cu speranta la investitori ai sa ajungi sclav exploatat de corporatile straine .
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Uite ca va sîcîi si va enervez !
+2
Domnu' Tudose, astea cu "rezist", "insist", etc sint fitze ! ... Ia uitati-va dvs mai atent de dupa perdea, de la Palatul Victoria, nu vi se pare ca vedeti in Romania asa, citeva milioane care scandeaza "subzist" ?
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lili
-3
Un fel de aflarea-n treaba la Romani, PARDON, la Guvernul Romaniei! Stim cu totii foarte BINE ca de 27 de ani functii in Guvern si pe langa Guvern si in TOATE Institutiile statului roman primesc cei din Clientela politica! Adica, acolitii politicienilor aflati la putere! Las-o balta, dle Mihai Tudose, vorbarie goala, azi si postul de femeie de serviciu la Guvern e politizat, iti trebuie o "relatie" la PSD! Clientelismul vostru politic inseamna LIPSA profesionistilor in TOATE Institutiile statului roman, colcaie incompetenta acestei clientele politice peste tot! Rusine! Incompetenta, clientelism, hotie, minciuna, astea-s caracteriticile Institutiilor Statului Roman.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
George Radu
0
a inceput cu poezioare!Maine o zice pe aia "catelus c u parul cret/Stai la Dragnea in cotet/el se jura ca nu fura/Dragnea are rata -n gura!"!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lili @ George Radu
+4
Iti poti imagina ce le-a spus Tudose asta oficialilor de la Brussels, cum i-a dat Tudose pe spate in urma discutiilor oficiale!!?
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 20 ore şi 35 minute
Tăriceanu: Poate să vină și mama DNA-ului
Publicat acum o oră şi 58 minute
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 20 ore şi 58 minute
Ilie Năstase, consul al Cehiei
Publicat acum 17 ore şi 38 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 10 minute