Tudose: Cei de la Enel – îngrozitori!

Premierul Mihai Tudose a vorbit luni în termeni laudativi despre instituțiile statului care au intervenit în cazul furtunii din vestul țării și a criticat totodată firma italiană Enel, furnizorul de energie electrică, despre care a spus: „îngrozitori”.

Prima concluzie: mobilizare exemplară la nivel de structuri ale Ministerului de Interne, ale Ministerului Apărării Naționale, ale sistemului de sănătate din Timiș. Din păcate, așa cum știți, au fost cinci decese. Mesajul — foarte bun pentru toată lumea, cu o singură excepție: cei de la Enel – îngrozitori! Nu se poate așa ceva. Și astăzi încercau să explice că ei fac tot ce pot și că muncesc, dar că mai durează câteva zile. Nu se poate așa„, a spus Tudose aflat la Timișoara.

Potrivit lui Tudose sunt probleme mari cu repunerea sub tensiune a localităților. „Am văzut la Enel că avea un tabel care spunea că sunt 28 de localități afectate. Nu știu ce înțeleg ei prin localități, că eu înțeleg fiecare sat, sunt 154 de sate în Timiș care astăzi nu sunt alimentate, ceea ce este înfiorător. Nu e curent la școală, nu e curent la spital, la dispensarele din localități, în multe dintre localități lipsa energiei electrice atrage și lipsa de alimentare cu apă potabilă, că nu merg pompele. Sunt școli care nu au pătimit din cauza vântului fizic, dar nu au curent și nu pot fi reluate cursurile”, a afirmat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.