Țuluș: Mă aștept la o cerere de arestare

Fostul procuror DNA, Doru Ţuluş, revocat la cererea Laurei Codruța Kovesi, a mărturisit la România TV că se aşteaptă la o cerere de arestare pe numele său din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ţuluş acuză că s-a format și reactivat un dosar pe numele său, după ce a depus plângere la CSM împotriva conducerii DNA în scandalul înregistrărilor cu Kovesi.

„În momentul în care s-a luat un denunț împotriva mea s-a format un dosar penal. Această situație pe care v-o descriu, a acelui denunț, în mod oficial a fost reactivată la două zile după ce am depus plângerea la CSM. Am dedus că e un denunț, ceva se auzise pentru că era o mare porcărie, era o persoană din penitenciar pe care nu o cunoșteam”, a spus magistratul, citat de site-ul televiziunii.

Țuluș a fost anunțat personal de Laura Codruța Kovesi că va fi revocat.

„Da, m-a anunțat personal. M-a chemat în birou și mi-a spus: aveți un dosar. Eu am spus „ne judecăm”. Am vrut să mă ridic, nu mai știu ce a zis. Cam atâta a fost. Nu a durat mai mult de 5 minute”, a relatat Ţuluş.

După apariţia în presă a comunicatului DNA prin care instituţia a anunţat că în biroul procurorului Mihaela Iorga-Moraru s-ar fi găsit mai multe obiecte de valoare cât şi bani, procurorul Doru Ţuluş a mărturisit că se aşteaptă la orice în cazul său.

„Se poate întâmpla orice. După ce am vazut comunicatul de ieri (joi – nr.), cunoscând omul, văzând comunicatul mi-am dat seama că absolut orice se poate întâmpla. (…) Sunt pregătit pentru absolut orice. Știu mai bine decât oricine cu cine am de-a face”, spune procurorul.

Întrebat dacă se aşteaptă la o cerere de arestare pe numele său, acesta a afirmat: „Dacă mă aștept…asta presupune viitorul apropiat. Mai degrabă da. Dacă e sa fiu tranșant, mai degrabă da.”

Despre relația cu Kovesi

„Nu am avut o relație tensionată cu Laura Codruţa Kovesi, dar nici nu corespundeam profilului de activitate. Chiar dacă din punct de vedere statistic al promptitudinii m-am straduit să fiu cât se poate de în regulă. Dar nu corespundeam trendului din DNA. Practic, eu am fost tolerat acolo. (…) Unii s-au lăsat încalecați de tot, alții și-au respectat statutul de procuror. (…) Au mai fost ș alte motive. Nu am făcut percheziții la ora 6 dimineața cu mascati, am mârâit vizavi de publicarea unor chestiuni. Eu eram de modă veche”, a declarat Doru Ţuluş.

Kovesi ținea legătura prin procurorul Călin Nistor. „Primeam mesaje de genul dacă sunt sigur că am suficiente probe într-o anumită cauză, și revenea cu solicitarea, iar eu întrebam ce ar mai trebui. Problema rămânea oarecum moartă, dar nu puteam să plec mai departe, erau multe modalități de abordare asa. Nistor răspundea de Sectia a II-a”, a mai spus magistratul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.