Tunul „Microsoft” şi găinăria Bombonicăi

Cazul „Microsoft” instrumentat de DNA şi în care este vorba despre un tun de aproximativ 100 de milioane de euro s-a încheiat cu pedepse mici, foarte mici şi spre deloc, pentru că închisoarea cu suspendare nu se pune. Nu e de mirare, că doar e vorba despre un caz micro şi soft pe deasupra. E de presupus că situaţia ar fi stat cu totul altfel, că procurorii şi judecătorii ar fi fost mai aspri, adică, dacă afacerea s-ar fi numit „Macrohard”.

În ziua în care instanţa se pronunţa într-un caz pe care l-a considerat atât de micro şi atât de soft, Bombonica Prodana, fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, dădea declaraţii la DNA. Însă nu în legătură cu averile dobândite de-a lungul vremii de domnul Dragnea. De ce a fost invitată Bombonica Prodana la instituţia pe unde au trecut de-atâtea ori pentru a da cu subsemnatul Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru ne spune următorul comunicat DNA: „În perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă a atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins nici un demers de sancţionare a persoanelor respective”.

Aşadar, Bombonica Prodana, şefa unui serviciu oarecare dintr-o instituţie oarecare, se face vinovată de faptul că nu le-a luat un leu din salariul de doi lei unor angajate oarecare care au chiulit. Să mă scuze Statul de Drept, dar ce fac parchetele de pe lângă judecătorii, de trebuie ca DNA-ul să se ocupe de asemenea găinării? Urmează ca DNA-ul, şi numai DNA-ul, să obţină noi şi noi victorii în lupta împotriva corupţiei, anchetând-o pe profesoara de geografie a elevului Liviu Dragnea, din clasa a XI-a B, pe motiv că, în schimbul unui buchet de flori, i-a dat acestuia nota 8, în loc să-i pună atât cât merita, adică 7. În pericol se află şi fostul comandat de pluton care a primit de la soldatul Liviu Dragnea un pachet de ţigări „Kent”, pentru a nu-l obliga să facă la fel de multe flotări ca ceilalţi militari în termen. Anticorupţie, nu glumă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.