Tupeu de pedelişti

Parlamentarii USL au părăsit şedinţa Camerei Deputaţilor, nemulţumiţi că propunerea de introducere pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţie a Robertei Anastase nu a fost supusă votului.

Preşedintele de şedinţă, democrat-libralul Ioan Oltean, a apărat poziţia Robertei Anastase, spunând că solicitarea USL încalcă prevederile regulamentare. Domnul Oltean a fost ajutat de liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, care a afirmat că nu este de acord cu demersul Opoziţiei, fiindcă orice solicitare trebuie să treacă mai întâi prin Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Ştiindu-se protejată de preşedintele PDL al României, Traian Băsescu, şi văzându-se apărată de Ioan Oltean şi Mircea Toader, preşedinta PDL a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a prins glas şi a declarat că demersul USL este neregulamentar şi neconstituţional. Trebuie să ai un tupeu ieşit din comun ca să te numești Ioan Oltean, Mircea Toader ori Roberta Anastase şi să te-apuci să vorbeşti despre nerespectarea Constituţiei şi a regulamentelor.

Prin păstrarea Robertei Anastase la şefia Camerei Deputaţilor, Puterea a demonstrat, din nou, că-şi doreşte dialogul cu Opoziţia la fel cum Traian Băsescu este dispus să renunţe la o parte din mandatul său de şef al statului. Şi la fel cum Roberta Anastase, Mircea Toader şi Ioan Oltean vor reducerea numărului de parlamentari, riscând astfel să nu mai facă parte din Parlament după alegerile din toamnă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.