Turcan: Petrache a făcut un gest corect și demn

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, arată că secretarul general al liberalilor a făcut un gest corect și demn demisionând din toate funcțiile deținute în partid, după ce acesta s-a prezentat la DNA fiind acuzat de șantaj.

„Avem încredere în justiție, avem încredere că adevărul va ieși la suprafață. Este un gest corect și demn făcut de domnul secretar general Marian Petrache”, a scris Turcan, vineri, pe Facebook.

Ea subliniază că liberalii respectă independența justiției și principiile statului de drept, ca fiind „singura formulă democratică în care poate fi garantată prezumția de nevinovăție”.

„Clarificarea suspiciunilor care planează asupra unei persoane, cu respectarea principiului egalității în fața legii, revine organelor judiciare și instanțelor.

Avem această conduită pentru că dorim să facem o departajare cât se poate de clară între justiție și acțiunea politică, cu scopul de a respecta criteriile de integritate asumate”, conchide Raluca Turcan.

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat vineri la DNA, fiind acuzat de procurorii că l-ar fi șantajat pe fostul primar al comunei Jilava Adrian Mladin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.