Turcan vrea să ştie cât a costat deplasarea lui Dragnea în SUA

Raluca Turcan este interesată de costul deplasării președintelui Camerei, Liviu Dragnea, liderul social-democraților, în Statele Unite ale Americi, la ceremonia de învestire a lui Donald Trump.

„Domnul Dragnea a fost plecat în Statele Unite ale Americii și încă nu știm în ce condiții a fost plecat în Statele Unite ale Americii, dacă a fost pe bani publici sau pe bani personali, iar dacă a fost pe bani personali eu cred că ar fi de interes pentru opinia publică să aflăm cât a costat acest demers”, a declarat preşedintele interimar al PNL, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Ea a spus că deplasarea în SUA a fost folosită și în „bătălia internă” a liderului PSD. „Să te folosești de prezența la învestirea noului președinte al SUA pentru bătălia ta internă mi se pare mic, mi se pare o conduită mică. Nu de om de stat, nu de președinte al unui partid care a câștigat alegerile”, a adăugat ea.

În opinia ei, acea deplasare în SUA a fost prezentată „ca un atac la președintele Klaus Iohannis, ca un mod sfidător de a te plasa în ochii cetățenilor români”.

„În mod real aș vrea să știu cât a costat deplasarea domnului Dragnea în SUA, în spiritul transparenței și al bunului acces la informația publică. Eu cred că și un partid politic ar trebui să răspundă în mod transparent la preocupările cetățenilor. (…) Știu că această deplasare a fost pe bani, pe bani foarte mulți și doresc să aflu pe câți bani — cât a costat deplasarea lui Liviu Dragnea în Statele Unite: dacă a existat măcar un leu din bani publici cheltuit acolo și, dacă au fost bani privați, să știm cine a sponsorizat”, a mai spus Turcan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.