Turcescu şi Vanghelie, şmecherii zilei

Turcescu jigneşte un jurnalist şi se încurcă în proprietăţi, după care sterge o postare care îl defavorizează. Vanghelie este un om deştept. Propuneri fanteziste la Craiova. Olguţa s-ar putea să aibă probleme.

Turcescu „plăteşte” pensii şi mai face o deconspirare

Robert Turcescu s-a iritat când a văzut un comentariu al unui ziarist legat de averea sa în comparaţie cu averile ceva mai mici ale unor ziarişti (cu adevărat profesionişti şi celebri de la câteva publicaţii de top din străinătate). Şi i-a răspuns. Pe facebook. Răspunsul sună astfel. „Pentru bani am platit TOATE impozitele si taxele aferente. Părintii tăi, dăca sunt cumva pensionari, pot fi convinşi că o parte din pensia lor a venit în ultimii ani şi din taxele plătite de Turcescu. Îţi doresc sănătate şi putere de muncă! Hai, că se poate!”. Acum, ştiam că Turcescu este candidat la primăria generală a Capitalei, şi nu la primăria sectorului 5, unde, mai merge şi cu un asfel de limbaj. Dar să lăsam limbajul. Aţi observat nuanţa replicii. Candidatul lui Traian Băsescu lasă de înţeles că este un contribuabil corect (bravo lui!) şi important. Şi că pensionarii au de câştigat de pe urma averii lui. Ei, nici chiar aşa. Dar dacă impozitele şi taxele lui Turcescu merg în altă parte? Să zicem la serviciile de salubritate. De ce tocmai la pensionari? Aici pentru afirmaţiiile sale, nu-i mai putem spune bravo. Dar ziaristul care ani de zile susţinea că este echidistant, care dădea verdicte, punea etichete etc şi care acum vedem (ni se confirmă şi oficial ceea ce ştiam) că este „omu’ lui Băsescu” a mai băgat o dezinformare cpe Facebook, în răspunsul dat respectivului critic al agoniselii sale. „Patru din „marile” proprietăţi sint împărţite aşa: două garsoniere şi două apartamente. Trei din ele din anii 70 cu suprafeţe intre 30 si 60 de mp”. Păi în media se vorbea de „Robert Turcescu are o casă în sectorul 2, de 168 de mp, pentru care a făcut un credit ipotecar, patru apartamente în Bucureşti şi unul în Piteşti”. După câte se vede, este vorba de 6, nu de 4. Pentru asta a şters oare de pe facebook Robert al nostru postarea din care am citat? Aici postarea.

Vanghelie nu e prost. Multe milioane de români, da.

Marian Vanghelie a fost joi la DNA. Nimic deosebit până aici. Merge mai des decât la frizerie. (Pardon, Beauty Saloon, pe stil nou). Înainte de a se întreţine cu procurorii, a vorbit presei. „Sunt chemat ca inculpat. Suspect este prenume naţional. Cine nu este suspect este prost”. Acum, gândiţi-vă ce ar fi însemnat o astfel de declaraţie într-o ţară civilizată. Adio, pe veci, carieră politică. La orice nivel. Oprobiu general. „Lapidare” în piaţă publică. La noi, nimic. Televiziunile de ştiri în loc să înceapă demolarea, reducerea la zero a persoanei care i-a făcut cu subiect şi predicat proşti pe milioanele de români corecţi şi cinstiţi, au tratat spusele lui Vanghelie ca şi o zicere metafizică a unui filozof. Şi suspecţi (adică deştepţi) vor fi cu duiumul în aceste alegeri. Şi vor fi şi aleşi. Asta este. Ne merităm soarta.

Gabriela Vrâncenu Firea Pandele îl aprobă pe Vanghelie

Şi cine credeţi că îl aprobă pe Vanghelie. Fosta lui colegă de partid, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele. „Victor Ponta nu are de ce să-şi încheie cariera politică. Poate să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor, poate să fie în toamnă din nou prim ministru, poate să fie orice”., a spus doamna Firea. Bine, vă veţi întreba care este legătura cu spusele lui Vanghelie. Păi e simplu ca bună ziua. Şi Victor Ponta este inculpat. Deci nu e prost. Şi cum cine e inculpat, nu e prost, poate să fie prim-ministru, şef de Cameră etc etc. Cel puţin aşa gândeşte doamna Firea, pentru cine nu ştie, candidată social-democrată la primăria mare a Bucureştiului. Adică instituţia care a produs inculpaţi pe bandă rulantă în ultimul timp.

Promisiuni „tari” la Craiova şi problemele Olguţei

La Craiova, candidaţii la primărie se întrec în promisiuni, care de care mai nerealizabile. După cum vedeţi, evităm să spunem „promisiuni mincinoase”. O să vă prezentăm acum doar două. Pe „Bădiţă”, Pavel Padea (candidatul PNL) îl ştie toată lumea de când juca la „Ştiinţa”. Pe atunci nu vindea „gogoşi”. Acum aflăm (de la Hotnews) că „Bădiţă” propune „creşterea numărului şi a cuantumului de burse şcolare acordate de municipalitate pentru invăţământul primar, gimnazial şi liceal cu 1.500 de burse, de la 8.500 la 10.000 şi acordarea de burse pentru profesori în funcţie de performanţele şi rezultatele elevilor pe care aceştia îi indrumă la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale”. Acum, pe ceaţa asta cu fondurile publice, nu ştim de unde bani. Dar nu înţelegem în ruptul capului de ce trebuie recompensaţi şi profesorii pentru că îşi fac meseria. Un alt candidat, socialistul Florentin Gust din partidul lui Geoană, are o idee (promisiune) năstruşnică: acordarea fiecărei familii a unei centrale de apartament (sursa Hotnews). Poate aşa ceva ar merge într-un sat cu câteva zeci de gospodării, dar într-o urbe mare cum este Craiova, e utopie curată să crezi că se poate face aşa ceva. Dar de aceea este campanie, pentru ca orice candidat să îşi facă publice fanteziile. Nu doar cele erotice. Şi dacă ne-am referit la la doi dintre cei care aspiră la fotoliul Olguţei, să punem obiectivul şi pe ea. Primar în exerciţiu, Olguţa Vasilescu nu dă nimic, ci vrea să ia. Conform publicaţiei Ediţie Specială, „Olguţa vrea 9 milioane de de euro de la Universitatea Craiova”. Acum, această vrere a Olguţei ni se pare cam neinspirată. Cel puţin în campanie. Pentru că defuncta „Ştiinţa” încă mai are mulţi suporteri în Craiova şi s-ar putea ca voturile acestora să ajute pe unul dintre contracandidaţii ei. Şi mai este ceva. Chiar pe la mijlocul campaniei electorale, Tribunalul Bucureşti se va pronunţa în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Dacă, aşa cum au cerut procurorii, instanţa îi va condamna pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, pentru dezafiliere ilegală, atunci în Craiova va fi groasă rău. Şi nesuporterii „Ştiinţei” ar putea să sară în capul creatorei echipei clonă, cunoscută în limbajul popular drept „Craiolguţa”. Şi atât suporterii cât şi nesuporterii sunt şi ei votanţi…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.