Turcia amplasează corturi pentru refugiați

Autoritățile turce au anunțat sâmbătă că se pregătesc să ridice de partea siriană a frontierei o tabără de corturi care vor putea adăposti 30.000 de persoane care au fugit din calea luptelor din provincia siriană Alep, informează EFE, potrivit Bursa.

Anunțul a fost făcut de Suleyman Tapsiz, guvernatorul provinciei Kilis, unde se află punctul de trecere al frontierei de la Oncupinar, principala legătură între provincia Alep și Turcia, potrivit EFE.

De partea siriană a frontierei se află blocați cel puțin 15.000 de refugiați sirieni, potrivit cifrelor prezentate de ONU, cu toate că Tapsiz a susținut în fața presei că în realitate cifra ar fi de 30.000-35.000 de refugiați, relatează EFE.

El a mai spus că autoritățile turce le trimit alimente și ajutoare umanitare și vor crea o tabără de corturi pentru ei, la circa 1,5-2 kilometri de frontieră, a precizat sursa citată.
Totodată, Tapsiz a avertizat că numărul refugiaților blocați la graniță ar putea ajunge la 70.000 dacă vor continua bombardamentele „regimului sirian și ale avioanelor ruse” în regiune și a cerut comunității internaționale să intervină de urgență pentru a pune capăt raidurilor aeriene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.