Turcia își recheamă ambasadorul din Austria

Turcia și-a rechemat ambasadorul de la Viena, a anunțat luni ministerul turc de externe. „L-am rechemat la Ankara pe ambasadorul nostru de la Viena pentru consultări și pentru a trece în revistă relațiile noastre cu Austria”, a anunțat ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, citat de agenția Anadolu, preluată de AFP.

Săptămâna trecută, ministerul turc de externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Austriei la Ankara pentru a protesta față de un mesaj afișat pe ecrane în aeroportul din Viena. Textul afirma că „Turcia permite relațiile sexuale cu copii de vârstă mai mică de 15 ani”. Problema vârstei minime de consimțământ pentru relații sexuale a fost de asemenea subiectul unei controverse între Turcia și Suedia, reamintește AFP.

Relațiile bilaterale au fost tensionate și de acuzațiile Turciei de „rasism radical” din partea Austriei, la scurt timp după o dispută asupra negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.