Turnul Eiffel, închis din cauza hoţilor de buzunare

Turnul Eiffel a fost închis vineri pentru vizitatori din cauza hoţilor de buzunare, scrie AFP. Salariaţii de la Turnul Eiffel au ales să protesteze astfel faţă de înmulţirea hoţilor de buzunare, profitând de o prevedere a Codului Muncii din Franţa care arată că angajaţii au dreptul să refuze să se prezinte la locul de muncă în cazul în care aici le-ar fi pusă în pericol sănătatea sau viaţa.

Circa 40 de salariaţi, adica echipa care trebuia să fie de serviciu vineri dimineaţa, a decis să recurga la această formă de protest. Hoţii de buzunare “urcă în grupuri de 4-5 persoane. Câteodată sunt în total circa 30 de hoţi în Turnul Eiffel şi ajung chiar să se încaiere între ei”, spune o angajată. Un alt salariat spune că a fost ameninţat de hoţii de buzunare. “Mi-a spus ‘de ce nu ne laşi să lucrăm? Dacă vei continua aşa, vei avea probleme’”. Ca multi dintre colegii săi, angajatul a depus o plângere la poliţie.

“Conducerea nu face decât să informeze vizitatorii şi în felul acesta se spală pe mâini în faţa unui fenomen ruşinos pentru un monument atât de cunoscut in lume”, spune un alt angajat.

“Când patronatul vrea să-şi spioneze angajaţii recurge la agenţi care se dau drept clienţi. De ce nu recurg şi la agenţi legendaţi ca turişti asiatici. Ar fi simplu să-i prindă pe hoţii de buzunare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.