×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 22 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:13
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Ţuţuianu, adevărul despre demisia sa de la MApN

Fostul ministru al Apărării Naţionale (MApN), Adrian Ţuţuianu, a declarat, miercuri, că a luat decizia demisiei de la MApN după o discuţie cu premierul Mihai Tudose şi că liderul de la Palatul Victoria i-a sugerat că, dacă nu îşi dă demisia, va trebui să-l demită.

Adrian Ţuţuianu a explicat, referitor la comunicat emis de MApN referitor la plata normelor de hrană pentru militari, că, anterior, timp de o săptămână, a avut mai multe discuţii cu ministerul Finanţelor, trei discuţii având loc chiar cu ministrul Mişa. Fostul ministru al Apărării a precizat că eroarea de comunicare s-a petrecut în sensul în care banii erau, însă nu putea să-i ia din execuţia bugetară de pe trimestrul 4 şi să-i treacă în cea de pe trimestrul 3, pentru că legea responsabilităţii fiscale interzice acest lucru, acesta fiind lucrul pe care "nu l-a explicat foarte bine".

"În acea discuţie, premierul mi-a reproşat că nu i-am dat un telefon să-l informez. Vă spun sincer că nu m-am gândit că din această discuţie poate să iasă o demisie sau măcar o problemă de imagine pentru Guvern şi minister. Mi-a spus că trebuie să o rezolvăm într-un fel pentru că preşedintele partidului i-a cerut să vadă cum rezolvă această chestiune. (Premierul-n.r.) Mi-a sugerat că dacă eu nu plec, va trebui să mă demită. Şi atunci eu i-am spus cu demnitate, aşa cum sunt eu, l-am rugat să îmi dea două coli de hârtii, mi-am scris demisia şi atunci am plecat. Ăsta e tot episodul", a declarat fostul ministru al Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, la Antena 3.

El a mai precizat că "nu a plecat din minister cu bucurie" şi că a avut o relaţie instituţională "corectă" cu preşedintele României.

"Mi s-a părut că era normal ca analiza activităţii mele la minister să fie făcută cu calm pentru că toată lumea ştia că am pus suflet şi am muncit foarte mult. Nu vă spun că am plecat din minister cu bucurie, am plecat cu lacrimi în ochi, dacă vreţi să fiu foarte exact, şi cu foarte multă amărăciune şi nu pentru că sunt un om slab, ci pentru că sunt un om dedicat", a completat Ţuţuianu.

Adrian Ţuţuianu a demisionat, săptămâna trecută, după ce a fost convocat de urgenţă de premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria, pentru explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a salariilor militarilor.

Şeful Guvernului i-a acceptat demisia, iar portofoliul Apărării a fost preluat interimar de vicepremierul Marcel Ciolacu. Ca urmare a acestei "gafe", Ţuţuianu şi-a pierdut inclusiv susţinerea politică pentru şefia Comisiei SRI.

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a fost repartizat, marţi, în Comisia pentru cercetare a abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

(R.C.)Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
2701
 | 0
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Charlie
+2
Pt. Lili. E ultima oara cand comunic direct daca nu va adresati cu respectul cuvenit. Aspectul cu E-mailurile nu a fost amintit de Tutuianu in emisia de la Antena 3, fapt care le pune sub semnul intrebarii. Sunteti libera sa dati mai multa crezare Ev.z. care stim ce idealuri sustine. Importanta si gravitatea impuneau contactul direct cu Premierul cu acea saptamana (amintita) inainte. Sau cu Dragnea direct, ca tot e acuzat in cercurile cunoscute ca el conduce de fapt Guvernul. Inteleg ca vreti sa ma convingeti de dreptatea PSD-istului Tutuianu, fapt deja suspect pentru un adversar al PSD, dar chiar considerand ca ar avea dreptate nu s-a aparat si mai ales acest aspect nu e important in fata gravului prejudiciu deja provocat partidului. Pentru ca anuntul nu trebuia dat pe site. Si mai vad ca ignorati sustinerea mea ca Tutuianu A FOST PROMOVAT MINISTRU CA SA I SE VACANTEZE functia de la Comisia SRI unde s-a manifestat ca avocat al institutiei. Dovada suplimentara? Nu i s-a mai dat inapoi functia dupa ce a fost pus pe liber de la minister!!! Merg si mai departe : Pai daca Dragnea era omul "Sistemului" trebuia sa fie multumit de Tutuiana ca i-a lasat Sistemul intact si sa nu-l propuna ministru sau daca n-a avut alta varianta de ministru si dupa defectiunea de la minister il readucea la...SRI. In ce priveste "executia", se justifica si pentru ipoteza dvs ca Tudose nu a fost informat, dar il scoate pe acesta din postura de "calau", ca si pe Dragnea. Faptul ca pe traseu s-ar fi produs "defectiunea" demonstreaza o data in plus ca se impunea un contact anterior postarii!!! Cumva ministrul a inteles ca neprimind un raspuns de la Premier are indirect acordul acestuia sa posteze? La lucru sunt experti in diversiuni. Tutuianu poate a stiut de E-mailuri, dar Tudose sigur nu a stiut. Dar daca Tutuianu a stiut ca cineva posteaza pe site trebuia sa-l impiedice !!!
Publicat Vineri, 15 septembrie 2017
+Răspunde
Eugen
-4
Mie mi-afacut o impresie buna Adrian Tutuianu . Este clar ca nu putea spune mare lucru, dar a sugerat destul de multe. Faptul ca nu a fost in carti pentru sefia comisiei SRI spune mult. Nu am fost un fan PSD, dar am recunoscut ca au avut lideri despre care nu te intrebai ce cauta in politica. Acum..... Dragnea trage tare sa termine PSD. Succes !
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Taranul roman
0
Nici nu se putea altfel, Tutuianu ... a fost un ”cal ispasitor” al politicii PSD, de la orice alt minister chiar si urmatorul de la aparare, va trebui sa ”cada” pentru a acoperii politica proasta a PSD !!!. NIMIC noi in politica romaneasca doar ca, DE ce trebuie sa suporte romanii aceste mizerii ?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Marius Vasile
-1
Nu avea ce cauta la aparare. A fost carpa EDITAT... nu ministru
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+2
Proaspata clona securista "Je suis Rozalia" a inceput sa iasa in lume croncanind jalnic a neputinta. Inca nu-si poate lua zborul pentru ca nu i s-au repartizat aripi de la manutanta. Mamica mai are de hranit vreo duzina de surate inaripate, iar boabele distribuite pe cartela unitatii nr....nu-i ajung sa se dezvolte cerebral. Cand vede cate-un vultur croncanitul ii devine strident.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
JE SUIS ROZALIA @ Charlie
+1
Te razbuni ca prostul pe sat!Un normal daca iti citeste postarea ,iti ia balonul din mana!La munca,nu la intins mana !Pupici !Stela...
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
lili
-1
Ev zilei de azi prezinta Schimbul de E-mail-uri ORIGINALE schimbate intre MAPN si Guvern! Deci, Tutuianu a spus ADEVARUL, MAPN a Informat guvernul Tudose INAINTE de a pune pe Site-ul MAPN acel Comunicat referitor la LIPSA banilor pentru soldele Militarilor, chiar exista niste adaugiri de la Cei de la Guvern care au primit Mesajul , Emailurile au fost trimise, conform Pporcedurilor, catre Echipa de Comunicare de la Guvern, condusa de celebrul Antenist Felix Rache! Daca Tudose le-a vazut sau NU si de ce NU le-a vazut Tudose este intrebarea CHEIE! Raspunsul nu greu de intuit, asa cum a lasat si Tutuianu sa se inteleaga, este ca a fost o EXECUTIE scurta, Pregatita dinainte, nici 2 ore NU a durat toata povestea! Executie in stil mafiot, pardon, stil Dragnea de la PSD! Tutuianu ieri dupa masa la Antena 3 la Sandra Stoicescu a dat de inteles exact asta: "m-au executat" dar intr-o zi voi spune mai multe, a adaugat el!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Titel
+4
Nu este nici un scenariu in aceasta cauza. Acesta este rezultatul selectiei consilierilor recrutati din randul membrilor de partid. Daca dl. Ministru ar fi angajat cosilieri care sa fie specialisti pe domenii de activitate, inclusiv in domeniu financiar, nu ar fi avut nici o problema sa rezolve situatia aparuta.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
eugen raduca
-1
comicari
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
lili @ eugen raduca
+6
Merita vazuta emisiunea: Tutuianu se chinuia sa explice cum a fost cu demisia, Sandra Stoicescu revenea si insista si spunea ca "ceva nu se potriveste", iar Marius Pieleanu aflat si el in studio facea grimase la explicatiile greu de crezut ale lui Tutuianu! Nici unul dintre cei 3 NU credea ce spunea sau ce auzea de la celalalt! Merita vazuta parte din emisiune, Tutuianu NU a reusit sa acopere mizeria lui Dragnea: asa cum spunea DIRECT Sandra Stoicescu, el a lasat CLAR impresia ca "a fost lucrat" de cineva din PSD... sa fie Dragnea, care "l-a vazut ca un potential" pericol la sefia PSD(cum a repetat Sandra Stoicescu, sa fie altii? L-au trimis la plimbare fix cum au facut cu Grindeanu, scurt executat cand NU mai e pres sub picioarele jupanului Dragnea! In plus l-au facut un adevarat FOST, cum s-a exprimat chiar Tutuianu, "fost" in toate a zis el! Ii doare undeva pe PSDei de guvernarea Romaniei, se lupta intre ei pentru PUTERE, marea grija a lui Dragnea e ca sa NU apara "poli de putere", marele PERICOL pentru pozitia lui de Numarul 1 in PSD pe care a visat-o toata viata lui! Sunt convinsa ca Dragnea nu s-a simtit deloc confortabil vazand spusele in DIRECT ale lui Dragnea, cine stie sa "inteleaga" ce spun politicienii a INTELES ca MIZERIA PSDista e uriasa si este cu totul altceva decat povestile lui Dragnea de la Mihai Gadea! Dar votantii PSD il cred pe dl Dragnea care o data cu minciuni le "da" si cateva faramituri de la masa bogata a PSDeilor!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Nastratin
-3
Cum adica bani erau ? Pai nu erau ! Banii au aparut dupa rectificarea bugetara ! Asa in decembrie veti zice , bani nu sunt acum , da' sunt in 2018 !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Nouminus Dei
-2
Cat de superficiali pot fi! Nu si-a dat seama cum e fara de bani lasat un guvern al unei tari... Responsabilitate, nu gluma ! Si implicare, nu doarme noaptea de grija cetatenilor...Umbla beat ca manga grindeanu? Eu cred ca prea au la protocol fonduri si bunataturi alese de marci cu nivel calitativ superior, deosebit de apetisante si nu le mai sta mintea la treaba... asta agraveaza baiul putinatatii lor, geaba ii tot cosmetizeaza in personalitati gasca de produs oameni de stat, rezultatul: traiul bun, imbuibarea dezastruoasa, vad ca nu oricine fata fata. Mergeti dreaq sa va poarte si voi netotii din servicii, numai cazaturi puneti la butoane, atat de imbecile ca nici nu inteleg cat de tonti sunt, insa intelegeti voi si in plus prosti gasiti pe toate drumurile intre asti ai vostri. Numai cu de astia puteti functiona in belit bugetul non-stop. Adio trai bun din fonduri de protocol, nineaca!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 15 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 22 minute