Ucraina are un nou premier, interimar

Vicepremierul Vladimir Groisman, ministru al dezvoltării regionale și construcțiilor a fost numit premier interimar al Ucrainei, a anunțat ministrul de interne al Ucrainei, Arsen Avakov.

„Premier interimar a fost numit, în cadrul ședinței de guvern, Vladimir Groisman”, a transmis Avakov pe o rețea de socializare.

Premierul Ucrainei, Arseni Iațeniuk, și-a anunțat demisia joi, după dizolvarea coaliției guvernamentale pro-europene.

„Îmi anunţ demisia, având în vedere dislocarea coaliţiei parlamentare, care blochează iniţiative guvernamentale”, a declarat Iaţeniuk.

Dizolvarea coaliţiei „va avea consecinţe dramatice pentru ţară”, a susținut el.

„Guvernul nostru nu are un răspuns la întrebările «cu ce să plătim mâine salariile, cum să facem plinul blindatelor şi să finanţăm armata?»”, le-a spus el deputaţilor.

Iaţeniuk a subliniat că legi importante nu au fost votate, în urma dezintegrării coaliţiei.

„Cine va vota legi nepopulare gândindu-se la alegeri. Este inacceptabil să schimbi soarta ţării cu interese politice înguste. Este o crimă morală şi politică?”, a mai spus acesta.

Iaţeniuk este membru al partidului Batkivşcina al Iuliei Timoşenko, cea mai importantă forţă a coaliţiei şi care se opune organizării unor alegeri legislative anticipate.

Dacă o nouă coaliție parlamentară nu va fi formată în decurs de 30 de zile, președintele Ucrainei va putea dizolva parlamentul și cere organizarea de alegeri legislative anticipate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.