Ucraina interzice intrarea pe teritoriul său a bărbaţilor ruşi cu vârste între 16 şi 60 de ani

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat joi că a primit un „aviz oficial” din partea Guvernului ucrainean, care interzice intrarea pe teritoriul acestei ţări tuturor bărbaţilor ruşi cu vârste cuprinse între 16 şi 60 de ani.

„Conform unui aviz oficial primit de către companie, toţi cetăţenii ruşi se sex masculin, cu vârsta între 16 şi 60 de ani, au interdicţia de aintra în Ucraina”, a anunţat principala companie aeriană rusă.

Nu doar bărbații ruși sunt vizați însă de interdicție.

Nu au voie să intre pe teritoriul ucrainean nici bărbaţii ucraineni cu vârsta cuprinsă între 16 şi 60 de ani, dar şi femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani, „domiciliaţi pe teritoriul Republicii autonome Crimeea şi oraşului Sevastopol”.

„În cadrul operaţiunii antiteroriste (…) Ucraina ia măsuri pentru a limita accesul pe teritoriul său a persoanelor indezirabile”, a confirmat pentru AFP Serghei Astahov, un purtător de cuvânt al poliţiei ucrainene de frontieră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.