„UDMR a participat activ la manifestările extremiste din Târgu Mureș”

„UDMR a participat activ la manifestările extremiste din Târgu Mureș. Declarațiile publice ale președintelui UDMR Kelemen Hunor de desolidarizare cu privire la evenimentele și manifestarea vizând autonomia teritorială a așa-zisului Ținut Secuiesc sunt doar o nouă ipocrizie și demagogie, specifice liderilor acestei uniuni.

De fapt, la manifestări au luat parte reprezentanți de prim rang ai UDMR, președinți ai organizațiilor din Covasna, Sfântu Gheorghe și Mureș, precum și președinți de consilii județene și primari ai UDMR din Mureș, Harghita și Covasna.

De fapt, autonomia teritorială pe criterii etnice este inclusă în programul politic al UDMR și asumată ca atare, chiar dacă prezența la guvernare determină liderii uniunii să fie acum mai ponderați și rezervați în declarații.

Să se respecte legea în ceea ce privește toate formațiunile politice din Româna și să fie aceeași pentru toți.

Dacă legea actuală, aflată în vigoare și care produce efecte, este aplicabilă, stipulează clar că astfel de formațiuni politice sunt neconstituționale, noi nu interpretăm. Pur și simplu sunt neconstituționale. Deci dacă noi ne-am respecta legea, ca stat, nu am avea astfel de probleme. După această lege, nu după mine, UDMR nu ar trebui să existe ca formațiune politică. Dacă noi ne-am respecta legea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.