UDMR a redactat proiectul autonomiei locale şi vrea o nouă Constituţie

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că România are nevoie de o nouă Constituție și a afirmat că decizia CCR referitoare la proiectul de revizuire a legii fundamentale arată că „nu are rost să cârpim amendarea Constituției”.

Kelemen Hunor a anunțat faptul că proiectul privind autonomia teritorială a fost redactat în întregime, urmând să fie supus dezbaterii publice, însă nu va fi prezentat și într-o ședință de Guvern.

„Proiectul autonomiei teritoriale este gata. Avem discuții în interior în continuare și în momentul în care finalizăm discuțiile vom și prezenta, dar e gata. E scris. Așa cum a citit Curtea Constituțională, trebuie să fim foarte sinceri că este exclus să încadrăm în actualele instituții constituționale, în actuala Constituție. România ar avea nevoie de o nouă Constituție, pe termen mediu, nu azi, nu 2015, nici măcar în 2016, dar la alegerile din 2016 ar trebui să mergem cu toții cu acest mesaj fiindcă, din punctul meu de vedere, decizia CCR la proiectul de revizuire îmi spune că nu are rost să cârpim amendarea Constituției. Trebuie să ne gândim la un nou proiect”, a spus Kelemen Hunor marți, la Senat, după întâlnirea cu membrii Comisiei pentru cultură.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.