UDMR, afară! Însă nu doar de la guvernare

Vicepremierul UDMR Marko Bela este revoltat pentru că nu se respectă Legea Educaţiei. O lege care, spune domnul Bela, „fără noi nu ar fi fost adoptată”. Este vorba despre actul normativ pe care Guvernul Băsescu l-a băgat pe gâtul şcolii româneşti în ciuda nemulţumirilor învăţătorilor, profesorilor, părinţilor şi Opoziţiei.

Marko Bela nu este deranjat că Puterea din care face parte a încălcat legea salarizării profesorilor, indiferent de vârstă, sex, credinţă şi etnie, ci de faptul că la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş nu se respectă dreptul la învăţământ în limba maternă. Totodată, liderul UDMR se întreabă în gura mare „dacă există democraţie parlamentară”. Marko Bela nu a făcut acelaşi lucru după ce Roberta Anastase a furat voturi în Parlamentul României şi nici atunci când acelaşi Parlament funcţiona conform indicaţiilor preţioase ale degetului lui Mircea Toader. Liderului UDMR nu i-a tremurat mustaţa de nervi nici în momentul în care Mihai Răzvan Ungureanu şi echipa sa au ajuns la Palatul Victoria după ce regulile de funcţionare a comisiilor parlamentare au fost încălcate grosolan.

Marko Bela ameninţă că, în cazul în care nu se rezolvă problemele existente la UMF Târgu-Mureş, UDMR ar putea părăsi guvernarea. Este pentru a „n”-a oară când udemeriştii ameninţă cu ruperea coaliţiei. Dar, ca de fiecare dată, Marko Bela şi ai lui nu o vor face, pentru că ar însemna să-şi piardă funcţiile şi privilegiile, iar unii dintre ei se tem că şi-ar putea pierde şi libertatea.

Pentru binele României, udemeriştii nu ar trebui să iasă numai de la guvernare, ci şi din viaţa politică. Şi nu singuri, ci însoţiţi de reprezentanţii ucrainenilor, polonezilor, italienilor, croaţilor şi ai celorlalte etnii fără de care actuala putere politică nu ar rezista. Locul liderilor UDMR şi al parlamentarilor celorlalte minorităţi nu este în Parlamentul României, pentru că aceştia nu-i reprezintă pe maghiari, ucraineni, polonezi, italieni şi croaţi. Singura preocupare a acestora este să-şi păstreze funcţiile şi să primească de la bugetul de stat bani cât mai mulţi. Pe de altă parte, România nu este o ţară cu probleme etnice. De aceea, un minister sau o agenţie guvernamentală dedicată etniilor ar fi suficientă. Suficiente nu ar fi doar funcţiile de conducere, dar asta ar fi numai treaba lui Marko Bela, a lui Kelemen Hunor şi a celorlalţi profitori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.