UDMR, decizie privind rămânerea la guvernare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a anunţat luni, la Adevărul live, că Uniunea va avea joi o ședință în care va analiza rămânerea la guvernare, urmând totodată să fie analizat rezultatul alegerilor prezidențiale și discutată strategia pentru perioada următoare.

„Guvernarea pentru noi și pentru mine niciodată nu a fost un scop în sine, este o posibilitate, este un instrument pentru a pune în aplicare un proiect politic, un program politic sau parte dintr-un proiect politic. (…) Într-un an electoral, nici guvernarea nu e foarte-foarte strălucită nici pentru noi, nici pentru alții. Deci, vom face o analiză și, dacă guvernarea nu este pentru oameni, nu este pentru comunități, atunci nu are rost să stăm la guvernare, dacă nu poți să aduci beneficii pentru oameni„, a declarat Kelemen Hunor.

„Noi am făcut cercetări sociologice şi am constatat că, în proporţie de 75%-80%, vor vota pentru Iohannis. 20%-25% ar fi votat pentru Ponta. De ce această alegere? Putem diseca foarte atent. Vot pentru un minoritar şi împotriva premierului, împotriva guvernării, a PSD-ului. Sunt fel de fel de variante. Un vot pentru un transilvănean şi un vot pentru candidatul din vechiul regat. Trebuie să înţelegem dacă este un vot pro Iohannis sau împotriva lui Ponta sau a guvernării noastre cu PSD”, a mai spus liderul UDMR.

„România merge din campanie în campanie. Deci, din acest punct de vedere, sigur, și pentru noi, și pentru celelalte formațiuni politice lucrurile sunt extrem de complicate și extrem de delicate. Dar vom face o analiză la rece. Nu am făcut această analiză în prima săptămână și imediat după alegeri pentru că mie nu-mi place să luăm o decizie la cald. Trebuie să înțelegem și noi ceea ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce mesaje sunt purtate în aceste voturi pentru noi, cei care nu am participat în turul doi, și vom lua o decizie sper corectă”, a adăugat Kelemen Hunor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.