Udrea: Contează mult că mă susține Traian Băsescu

Elena Udrea s-a prezentat, miercuri dimineaţă, cu puțin înainte de ora 8.00 la Înalta Curte de Casație și Justiție, care judecă cererea DNA de arestare preventivă a acesteia, în dosarul „Gala Bute”.

UPDATE Udrea a plecat de la instanță în jurul orei 9.30. Udrea a făcut câteva declaraţii la ieșire despre situația sa, având ochii în lacrimi.

„Nu sunt cu ochii înlăcrimați, dar este trist să vezi că lucrurile pe care le-ai făcut cu bună-credință sunt puse sub semnul întrebării de oameni din jurul tău care au fost acolo și știu exact cât am făcut și câte aș fi dorit să schimb. (…) Sunt dezamăgită de faptul că o mulțime de oameni nu au curajul să își asume lucrurile pe care le-au făcut. Mă uit cum o mulțime de bărbați afirmă acum că nici nu respirau dacă nu îi lăsa să respire Elena Udrea”, a spus protejata lui Traian Băsescu. Elena Udrea a precizat că va aştepta acasă decizia instanţei privind arestarea preventivă cerută de procurorii DNA în dosarul Gala Bute. Judecătorii au rămas în pronunțare pe cererea de arestare.

Bucuroasă că este sprijinită de Băsescu

La sosirea la instanță, întrebată de jurnaliști dacă contează faptul că este susținută de Traian Băsescu, Elena Udrea a spus: „Contează faptul că multă lume mă susține în aceste zile și contează și faptul că mă susține fostul președinte”.

Aceasta a refuzat însă să vorbească despre dosar.

”Nu o să vă spun dumneavoastră înainte de a spune instanţei ce am de spus”, le-a declarat Udrea jurnaliștilor înainte de începerea procesului.

Întrebată dacă îşi imagina că va ajunge să aibă astfel de zile, Elena Udrea a afirmat că „atunci când intri în politică te gândeşti că vei ajunge orice zile”.

Întrebată totodată dacă îi este teamă că va fi din nou arestată preventiv, Udrea a răspuns: „Sunt deja arestată”.

Procurorii DNA au trimis marți cererea de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea în dosarul Gala Bute către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce deputații au dat luni seară liber la arestare, iar solicitarea se va judeca miercuri, de la ora 8:00.

Cererea DNA privind încuviințarea urmăririi penale și arestării în dosarul ”Gala Bute”, în care Elena Udrea este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, a fost aprobată luni de plenul Camerei Deputaților.

Inițial, Elena Udrea a fost acuzată în acest dosar de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite; luare de mită.

Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită, acesta fiind și motivul pentru care se solicită arestarea preventivă.

Conform DNA, una dintre faptele de luare de mită are legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec.

Procurorii susţin că, în 2010, Elena Udrea ar fi primit, indirect, pentru sine şi pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanţii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finanţarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale în cadrul programului „Schi pentru România”.

A doua acuzație de luare de mită se referă la plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii (CNI) către SC Consmin SA.

Conform procurorilor, în perioada 2010 – 2011, Elena Udrea, împreună cu Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naţionale de Investiţii la data faptelor şi suspectă în această cauză, ar fi primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul SC Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

A treia acuzație de luare de mită vizează finanţarea de către minister a contractelor încheiate de Termogaz Company şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani.

Procurorii susţin că, în 2011, Elena Udrea ar fi cerut şi primit de la Adrian Gardean, pentru sine şi pentru altul, foloase materiale în valoare de 10 la sută din plăţile efectuate de MDRT pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.