Udrea dă jumătate de milion de lei din bugetul de stat pentru clientela de partid

Propagandiștii puterii spun că presa exagerează atunci când scrie despre Elena Udrea că e stăpâna bugetului de stat. Nu este nicio exagerare. Ministrul Dezvoltării are pe mână o bucată importantă din banul public pe care o împarte așa cum cer interesele de partid, de cele mai multe ori.

Că lucrurile stau exact așa este dovedit și de ultimele două contracte atribuite de ministerul condus de favorita președintelui României. Pe scurt, Ministerul Dezvoltării și Turismului a postat pe SEAP două anunțuri de atribuire a unor contracte pentru „achiziția publică a serviciilor de realizare a Planului Urbanistic Zonal pentru Zona protejată Biserica „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”- comuna Arbore (județul Suceava), Zona protejată Dârjiu (județul Harghita);Zona protejată Prejmer (județul Brașov) ” și pentru ” achiziția serviciilor de realizare a Planului Urbanistic Zonal și regulament local de urbanism pentru: 1. Lot 1: Zona protejată Biserica Adormirea Maicii Domnului și Sfântului Gheorghe (județul Suceava); 2. Lot 2: Zona protejată Cetatea dacicș Sarmisegetusa Regia (județul Hunedoara); 3. Lot 3: Zona protejată Saschiz (Judetul Mureș) ” .

Primul contract are valoarea de 399.983 RON fără TVA și a fost împărțit între firmele Altra Bis SRL din Sibiu, Quattro Design SRL din București și Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Construcții.

Cel de-al doilea contract a fost atribuit de asemenea firmelor Altra Bis din Sibiu și Quattro Design SRL din București și are o valoare de 164.116 RON fără TVA.

În afară de faptul că Udrea direcționează aceste fonduri de la bugetul de stat cu precădere spre județele stăpânite de baronii PDL ( județul Suceava, județul Brașov și județul Mureș) , mai trebuie remarcat și că firmele cărora le sunt atribuite contractele aparțin unor persoane din anturajul PDL. De pildă, în Sibiu este de notorietate că Altra Bis SRL ( una din societățile comerciale care a primit de la ministerul Elenei Udrea bucăți importante din ambele contracte) este firma unui arhitect bun prieten cu Ion Ariton, invizibilul ministru al Economiei, dar și cu deputatul PDL de Sibiu, Cornel Știrbeț.

Cât despre firma bucureșteană Quattro Design SRL, aici lucrurile sunt și mai clare, în sensul că familia care deține această societate comercială este foarte apropiată de Elena Udrea și de activitatea ministerului pe care aceasta îl conduce.

Șerban Criveanu și soția sa Irina Criveanu ( profesor titular la Facultatea de Arhitectură) sunt proprietarii firmei SC Quattro Design SRL cu sediul în Calea Dorobanților, sector 1.

Această societate a obținut aviz favorabil pentru mai multe PUZ în București. De asemenea, această firma a primit, „in extremis” un raport favorabil pentru un PUZ in Șoseaua Alexandru Constantinescu, nr. 18, deși în ședința din 19 ianuarie 2011 primiseră aviz negativ.

Criveanu este un apropiat al PDL și în special al Elenei Udrea, el oferind Ministerului Dezvoltării întreaga documentație pentru noua lege a urbanismului. De asemenea, acesta este membru în Comisia de atestare a specialiștilor și experților în domeniul protejării monumentelor istorice din cadrul Ministerului Culturii condus de președintele UDMR, Kelemen Hunor ( n.red: așa înțelegem de ce Udrea a binevoit ca îaceste două contracte să includă și un obiectiv din județul Harghita ). În virtutea acestei funcții, firma lui Șerban Criveanu, SC Quattro Design SRL a obținut contracte și pentru proiectarea unei lucrări de renovare a unor clădiri – monumente istorice din Botoșani și Sfantul Gheorghe.

De numele lui Criveanu se mai leagă și distrugerea unui imobil aflat în patrimoniul național – casa din strada Povernei 1-3. Astfel, SC Quattro Design SRL a întocmit un PUZ de construcție a unui imobil de 20 m înălțime, în urma demolării unui corp de clădire dintr-o casă boierească, ridicată în 1837 de Theodor Rosetti – Solesti .

Vedeți cum stau lucrurile cu PDL, partidul celor care se bat cu pumnul în piept că reformează țara și că ei sunt cei mai mari luptători împotriva corupției?! Elena Udrea e una din cele mai importante figuri din PDL care și-a făcut un obicei din a turui peste tot că ea e corectă atunci când atribuie contracte, că ea nu face favoritisme de partid. Da, o fi corectă, dar din păcate, doar față de clientela PDL!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.