Udrea, despre Preda şi Paleologu, care au anunțat că nu o susțin

Elena Udrea a declarat la RFI că poziţia lui Cristian Preda şi Theodor Paleologu, care nu o susţin la alegerile prezidenţiale, este „incorectă” faţă de echipa care a muncit pentru ei, spunând însă că „e mai bine să rămână oamenii care cu adevărat cred într-un proiect politic de viitor, decât oportuniştii”.

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat recent că o susţine pe Monica Macovei la alegerile prezidenţiale, în timp ce Theodor Paleologu merge pe mâna lui Klaus Iohannis.

Udrea califică drept incorectă poziţia celor doi: „Dânşii pot avea această opţiune, dacă ea ar fi onestă şi nu ar fi justificată de frustrări, supărări personale, pentru ceea ce s-a întâmplat la europarlamentare. Faptul că doi colegi au altă opţiune din punctul meu de vedere chiar nu este o dramă. Cred că este în schimb incorect faţă de echipa Mişcării Populare, care a muncit pentru ei în campania de europarlamentare. Dacă rezultatul nu a fost suficient de mare, încât să ajungă cu toţii europarlamentari asta este, acum nu cred că trebuie să întorci spatele celor care au făcut un efort pentru tine în campania din vara lui 2014”, a spus prezidențiabila PMP.

„Până la urmă, ştiţi, eu am aflat un lucru în care nu cred şi nu aş vrea în nici un caz să susţin aşa ceva, dar este o realitate: în politică nu prea există loialităţi. Oamenii îşi văd interesele şi atunci pleacă acolo unde le este mai bine. Aşa se şi face că după zece ani în echipa preşedintelui, uitaţi cât de puţini au mai rămas acum, la finalul celor două mandate. Aşa se întâmplă şi aici, oamenii au avut un proiect personal legat de europarlamentare, fie şi-au văzut sacii în căruţă, fie nu şi atunci au părăsit echipa PMP. Asta este! Eu cred că e mai bine să rămână oamenii care cu adevărat cred într-un proiect politic de viitor, decât oportunişti”, a mai declarat aceasta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.