Udrea, după ce a fost aşteptată la Comisia Juridică: „Nu merg”

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să amâne până la ora 14.00 şedinta în care se dezbate cererea DNA de arestare preventivă pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute” privind-o pe Elena Udrea, la solicitarea avocatului acesteia.
Avocatul Marius Striblea, prezent la Parlament, a spus că Elena Udrea se află la DNA, unde dă declaraţii în legătură cu denunţul pe care l-a făcut și că speră ca până la ora 14.00 aceasta să ajungă în Parlament.

UPDATE La ieșirea din sediul DNA unde a fost prezentă să dea declarații în cazul denunțului său la adresa generalului Florian Coldea, Elena Udrea le-a spus jurnaliștilor că nu merge în Parlament azi.

Udrea a declarat, la ieşire, că nu merge miercuri la Parlament, unde Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta cererea DNA de arestare preventivă pe numele ei, pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”, dar că va merge la plen.

Întrebată despre declaraţiile date procurorilor, aceasta a spus că nu poate face niciun fel de precizări.

Avocatul său Alexandru Chiciu a spus că Elena Udrea va merge direct acasă şi că nu a cerut încuviinţare pentru a merge miercuri în Parlament.

Avocatul Marius Striblea, care o reprezintă de asemenea pe Udrea, prezent în Parlament, a declarat că deputata ar putea participa la şedinţa de plen de săptămâna viitoare a Camerei Deputaţilor, pe tema cererii DNA de arestare preventivă a sa, deoarece „probabil, până atunci” va primi permisiunea procurorilor.

Elena Udrea a ajuns, în jurul orei 9.26, la sediul DNA pentru audieri în denunțul făcut împotriva generalului Florian Coldea.

Udrea este acuzată de trei noi fapte de luare de mită, în dosarul Gala Bute, privind contracte încheiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu mai multe firme.

Avocatul Marius Striblea a precizat că în ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților va susține că dosarele „seamănă izbitor de mult cu celelalte” și că acestea „nu se bazează pe probe”.

„Voi spune ceea ce am spus și ieri după ce am ieșit de la un prim studiu al acestor dosare, că ele seamănă izbitor de mult cu celelalte, nu se bazează pe probe și sunt doar chestiuni de imagine, probabil făcute în grabă la momentul la care era preziua judecării contestației”, a declarat Striblea înainte de a intra la ședința Comisiei juridice.

El a adăugat că va cere „de fiecare dată” aprobare de la procuror să vină în Parlament.

„Doamna Udrea în acest moment este la DNA, dă declarații în denunțul pe care l-a formulat acolo, este însoțită de colegul meu, domnul avocat Chiciu, și au spus că vor cere aprobarea procurorilor să vină (Elena Udrea — n.r.) în Parlament. De bună seamă că nu s-au terminat declarațiile și de aceea nu este aici”, a spus avocatul, menționând că până la această oră nu a putut să ia legătura cu clienta sa, întrucât nu a avut cum să comunice cu aceasta.

Marți seara, Elena Udrea a fost eliberată din arestul Poliției Capitalei fiind plasată în arest la domiciliu. Procurorii au cerut însă Parlamentului o nouă cerere de arestare, iar Elena Udrea urmează să îşi exprime punctul de vedere în ședința Comisiei juridice, înainte de a da un aviz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.