Udrea, în așteptarea sentinței: „Am 43 de ani, nu am 21”

Instanța supremă este așteptată, marţi, să pronunțe sentinţa în dosarul „Gala Bute, în care este judecată Elena Udrea, alături de alţi şapte inculpaţi.

Hotărârea nu va fi definitivă, va putea fi atacată de DNA sau de către inculpaţi la Completul de cinci judecători al aceleași instanţe.

„Din punctul meu de vedere, aşa cum am şi cerut, soluţia nu poate să fie decât de achitare, pentru că acesta este un dosar bazat exclusiv pe declaraţiile unor persoane care au încercat să se salveze în acest fel”, a spus marți Udrea, la ieşirea din sediul Secţiei 2 de Poliţie, unde a fost pentru procedura din cadrul controlului judiciar.

Întrebată ce va face dacă va fi condamnată la 21 de ani, cât ar fi maximum însumat pentru faptele de care este acuzată, Udrea a răspuns, în glumă: „Am 43 de ani, nu am 21”.

În 13 martie, judecătorii au amânat cu două săptămâni, pentru 28 martie, pronunţarea în acest dosar.
Instanţa supremă a încheiat în 1 martie judecarea pe fond a dosarului.

La ultimul termen, din 1 martie, procurorul de ședință a cerut pedepse cu executare spre maximum și în limitele prevăzute de lege pentru Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu și Ștefan Lungu. În schimb, pentru Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Marius Botoroagă, procurorii au cerut pedepse cu executare, dar reduse cu o treime, după ce aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.