Udrea: Nu există niciun motiv pentru a rămâne în arest preventiv

Elena Udrea susține că nu există niciun motiv să rămână în arest preventiv și că trimiterea la beci se aseamănă cu o formă de tortură.

Într-un mesaj postat pe Facebook de echipa de comunicare, fostul ministru își exprimă speranța ca Înalta Curte să ia „o decizie pozitivă”.

”Arestul preventiv trebuie să fie o măsură excepțională și să îi privească doar pe cei care prezintă un pericol concret pentru societate și ordinea publică. Elena Udrea nu poate fi privită sub nicio formă ca un pericol social. Din păcate, această măsură a arestului preventiv s-a transformat în mâinile unor anchetatori într-o formulă primară de intimidare și presiune asupra celor cărora le este aplicată. Trimiterea ‘la beci’ se aseamănă cu o formă de tortură făcută pentru ca acuzații să spună tot ce vor să audă procurorii. Or, crezul și speranța noastră este că România a evoluat foarte mult de la momentul în care aceste practici puteau fi definitorii pentru Justiție”, scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea.

Privarea de libertate înaintea unei condamnări ”nu este firească într-o societate democratică, mai scrie Udrea.

”Dispunerea oricăreia dintre cele două măsuri nu ar împiedica în vreun fel desfășurarea anchetei. Doar setea de imagine și de spectacol face să se insiste în continuare pe ideea arestului preventiv, care nu ajută în niciun fel la aflarea cât mai grabnică a adevărului. Mai mult, în condițiile în care nu există niciun fel de probă împotriva Elenei Udrea, doar denunțuri și declarații, păstrarea arestului preventiv s-ar constitui într-o nouă nedreptate”, se mai arată în mesaj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.