Udrea și „generația nouă de securiști”

Elena Udrea afirmă pe pagina sa de Facebook, comentând scandalul Hexi Pharma și moartea patronului, că „s-a ajuns la paroxism si este nevoie de adevăr privind activitatea Serviciilor și rolul pe care îl pot avea în stat și societate, apoi de o reformă profundă și reală”.

În opinia lui Udrea, „ca și în politică, generația nouă de securiști pare mai lipsită de scrupule, mai cinică, mai avidă de bani și de putere”.

„Scandalul Hexi Pharma culminat cu moartea suspecta a lui Condrea, duce la apogeu criza de imagine a Serviciilor. Dupa un an si jumatate de insinuari ori acuzatii directe din partea unor persoane din apropierea ori chiar din interiorul lor referitoare la implicarea acestora, in special a SRI, in justitie, afaceri, politica, presa, societate civila, in acest moment o tara intreaga crede ca s-a ajuns la crima. Nu stiu daca vom primi vreodata un raspuns suficient de credibil care sa contrazica opinia cvasi generala despre moartea patronului Hexi Pharma, chiar daca in realitate ar fi fost un simplu accident rutier.
Cert este ca s-a ajuns la paroxism si este nevoie de adevar privind activitatea Serviciilor si rolul pe care il pot avea in stat si societate, apoi de o reforma profunda si reala a acestora, cu asezarea lor in cadrul stramt al democratiei. Simplul fapt ca au fost lasati la vatra „securistii batrani” care au activat in vremea lui Ceausescu, nu a insemnat o reforma, atat timp cat retelele si practicile de interventie si influentare a domeniilor cheie ale societatii au fost preluate de „securistii tineri”.
Ca si in politica, generatia noua de securisti pare mai lipsita de scrupule, mai cinica, mai avida de bani si de putere.
Inainte de a incerca ele sa reformeze ceva ( gen justitia, mediul de afaceri ori clasa politica si, chiar daca nu au nicio atributie constitutionala in acest sens!!!), Serviciile au nevoie ele insele de reforma”, a scris Udrea joi pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.