Udrea: USL – cea mai mare ţeapă a istoriei din România post-decembristă

Deputatul PDL Elena Udrea scrie într-o postare pe blogul personal că astăzii se împlineşte 1 an de când Guvernul USL a fost învestit în funcţie, opinând că Uniunea Social Liberală este cea mai mare ţeapă a istoriei post-decembriste a României.
Am vazut astazi autosuficienta si aroganta Primului Ministru in tratarea declaratiilor Presedintelui de vineri privind procesul de macrostabilizare economica a Romaniei. Nu ca m-as mira, dar imi este clar ca nu a prea inteles ce a spus Traian Basescu despre Guvernul pe care il conduce, asa ca-i traduc eu: e multumit ca USL n-a dat cu copita intr-atat de tare incat sa rastoarne caldarea cu lapte. Desi, la cum merg lucrurile si in perspectiva anului 2014, nu suntem foarte departe.

Victor Ponta vorbeste despre „reparatiile” pe care le-a facut dupa Guvernul Boc, dar ca sa repari, atunci cand, sa zicem ca ar fi fost ceva in mod real stricat, trebuie sa te pricepi, trebuie sa intelegi mecanismele, trebuie sa ai o viziune despre ce ar trebui sa se intample si ce ar trebui sa faci! Nimic din ce vedem de la preluarea guvernarii de catre USL nu arata ca stiu ce au de facut, cu atat mai mult ca ei ar fi in stare sa repare ceva in urma Guvernului Boc. Nici macar recuperarile salariale, marele succes cu care se lauda. Daca nu era Executivul PDL, de unde ar fi avut ei bani sa reintregeasca pensiile si sa indexeze salariile? Sau uita ca asta s-a facut de pe urma cresterii economice de 2,2% din 2011, care a facut posibil ca la venirea la Palatul Victoria, sa gaseasca in visterie peste 5 miliarde de euro, pe care i-au si cheltuit?

Altfel, Guvernul USL cu se lauda? Cu insolventa multor companii de stat, care nu au revenit nici pana acum pe profit, cu disponibilizari masive, cu o crestere a somajului cu aproape 100.000, cand promisesera aparitia a 1 milion de locuri de munca, sau poate cu nereducerea TVA-ului si a contributiilor la asigurarile sociale. Chiar asa, am o intrebare pentru Premier: cand ne prezinta calendarul dupa care urmeaza ca TVA-ul sa revina la 19%, asa cum a promis? Daca ar reusi sa scada TVA-ul, as recunoaste ca Guvernul Ponta a facut un lucru foarte bun pentru Romania.

Nu-mi fac insa mari sperante, pentru ca vorbim de un Executiv cu ministri antrenati sa stea la televizor, nu cu oameni care sa lase ceva in urma lor. Si asta se vede: nimeni nu mai vorbeste de investitii, nimeni nu mai vorbeste de stimularea economiei private, toata lumea se uita si asteapta sa ploua, ca sa avem un an agricol mai bun.

Ce sa mai vorbim de fonduri europene: 500 de milioane de euro, intr-un an, pe facturi trimise tot de Guvernul Boc i se pare Premierului oare o reusita deosebita? Sau poate faptul ca a reusit „performanta” de a avea in continuare doua programe europene blocate (POS Cresterea Competitivitatii Economice si POS Transporturi).

Poate ma insel eu si Executivul este format din ministri performanti cum ar fi arogantul de la Sanatate care-i facea pe bolnavi si ziaristi prosti si nepriceputi. Sau poate la Economie, unde companiile sunt puse pe butuci, sau poate la Munca si Dialog Social, unde se rezolva problemele cu angajatii de la Mechel sau Oltchim.

Concluzia este simpla: Guvernul Ponta nu a reusit inca sa dea masura propriei incompetente, pentru ca nu s-a apucat de munca. E un dezastru ce urmeaza sa se intample, iar aroganta de care da dovada este fitilul acestei bombe cu ceas reprezentata de USL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.