UE, apel către Turcia: Trebuie să primească refugiați sirieni

Uniunea Europeană a cerut Turciei, sâmbătă dimineaţă, să primească cele câteva mii de refugiaţi sirieni fugiţi din provincia siriană Alep şi aflaţi la frontiera turcă, informează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit independent.md.

„Convenţia de la Geneva, care prevede necesitatea primirii refugiaţilor, este încă valabilă”, a declarat comisarul UE pentru Extindere, Johannes Hahn, la sosirea în Amsterdam, unde are loc reuniunea miniştrilor de Externe din statele UE. La reunine va fi prezent şi ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu.

Conform cifrelor furnizate de Naţiunile Unite, circa 20.000 de refigiaţi sirieni se află în zona Bab al-Salama, pe partea siriană, în apropierea punctului vamal turc Oncupinar.

Premierul Ahmet Davutoglu a anunţat joi că aproximativ 10.000 de refugiaţi sirieni care au părăsit regiunea Alep din cauza bombardamentelor regimului Bashar al-Assad şi ale Rusiei aşteaptă la frontiera Turciei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.